Het vaticaan beslist de armoede regel terug in te voeren? Zal dit een spectaculaire omwenteling kunnen betekenen?

Johannes Paulus 1 zou de intentie gehad hebben de kerk te ontdoen van het overbodige, van de luxe, van de bakrekeningen, van de participaties in groet bedrijven.

tikfoutje: bankr. ,grote - sorry

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Patrick; Bij Johannes Paulus I is er ook zo'n spectaculaire omwenteling geweest als gevolg van zijn visie op de macht en rijkdom van het Vaticaan. We weten allemaal wat er met hem is gebeurd en dat zijn opvolger weer gewoon aartsconservatief was. Zijn goede boeken over geschreven.

spectaculaire omwenteling waarin? Het aantal mensen dat naar de kerk gaat? Nauwelijk. Ik ga niet in god geloven omdat de paus afstand doet van 5 miljard euro dat ze de arme gelovigen uit de zak hebben geklopt.

Het spectaculaire is er vanaf van het Vaticaan en ze kunnen niet veel invloed uitoefenen in de wereld, en dat is goed zo...- Ze doen maar... "Ze maken mij de zeik nie lauw" naar een lied van Theo Maassen...

Ik zou het goed vinden als de kerk met haar bezittingen een deel van de armoede zou willen terugdringen. Ik kan me niet voorstellen dat een denkend mens daar tegen kan zijn...

het vaticaan heeft de kunst schatten gekregen,dus wat je krijgt niet wegeven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100