Ontstaan er vandaag de dag nog nieuwe religies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker... Maar dan noemt men het eerst een sekte... en over een paar honderd jaar, als de sekte er nog steeds is, dan noemt men het een religie... En dan zal die nog feller en heviger zijn dan alle andere... Hoe jonger een religie is hoe gewelddadiger die is, is je dat al opgevallen?

Religie is inharent aan de mens. Zolang de mens bestaat zal er religie bestaan en zullen er ook nieuwe religies ontstaan. Religies ontstaan aan een diepe behoefte in de mens om zich over te geven aan een hoge macht.

Ja, Al Gore is er laatst nog éen gestart. Hoop volgelingen in korte tijd.

Een religie is een stroming gebaseerd op een onbewijsbare claim. Dergelijke bewegingen komen en gaan. Zo zou je de volgelingen van bepaalde alternatieve geneeswijzen of mensen die geloven dat ufo's buitenaardse wezens zijn ook als volgelingen van nieuwe religies kunnen zien. Ook kan je bepaalde politieke bewegingen als religies zien: men gelooft als een groep dat hun beweging de enige echte juiste is en dat alle andere bewegingen verkeerd zijn.

Ja, meer dan ooit. Dat is het rare als je aan mensen vraagt of ze in God geloven. Ze zeggen vaak ja en komen dan met een eigen versie van god. Alweer een nieuwe religie. Dat dat volledig onzin is, als je gelooft dat 'hemel en aarde' zijn gemaakt door een God, dringt niet to die mensen door. Als je in een god gelooft, dan moet je en kan je ook niet anders dan fundamentalistisch zijn. Tegenwoordig zijn er bijna even veel religies, die dagelijk varieren, als mensen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100