Welke taal sprak de slang in het paradijs?

Toegevoegd na 18 minuten:
Al zijn er hier mensen die bewerend dat Adam Hebreeuws sprak, houd ik het gezien de vermoedelijke locatie van de Hof van Eden in noord-Mesoptamië, op Sumerisch of Akkadisch.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Leuk hoor, die vraag. Aangezien de slang een onderdeel is van de scheppingsmythe die ontstaan is tijdens de Babylonische ballingschap, kan het beest, als men er een toneelstukje van maakte, wel de taal van Mesopotamie toen, gesproken hebben. In symbolische zin sprak de slang een taal die heel de mensheid kan verstaan, n.l. de taal van de verleiding.

geen, want slangen praten niet. Kijk maar eens in de dierentuin. Of je moet Harry Potter verhalen geloven, daar konden slangen ook praten.

Het verhaal is niet waar gebeurd en het vertellen van een ware gebeurtenis is ook helemaal niet het doel van dit verhaal. Het verhaal is opgeschreven in verschillende talen. De oorspronkele taal van het oude testament was Hebreeuws met een paar passages in het Aramees. De taal "sprak" dus ook die taal. Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoel"De slang in dit verhaal". Toegevoegd na 4 minuten: Citaat Geert Mak"sluit hier goed bij aan: "Onder theologen ... bestond al veel langer het idee dat een letterlijke uitleg van de bijbel nooit de bedoeling was geweest. In de visie van sommigen waren het eerder verhalen die, net als bij Homerus, oorspronkelijk dienden tot stichting , opbeuring en zelfs vermaak. En zeker was de bijbel nooit bedoeld als wetenschappelijk verantwoorde geschiedschrijving. In de wereld waaruit de bijbel afkomstig was, kent men het begrip ’objectiviteit’ zelfs helemaal niet. Zo’n letterlijk-historische uitleg ontnam bovendien het zicht op de diepere betekenissen die in allerlei teksten verborgen lagen, zo was een vrij gangbare redenatie.

Bronnen:
Geert Mak, De eeuw van mijn vader
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bijbel_(christendom)

Eva sprak vanzelfsprekend Hebreeuws (de eerste mens was een Jood, zoveel is duidelijk) en de slang lang niet op zijn achterhoofd gevallen sprak haar natuurlijk niet aan in het Sanskriet, daar zou Eva geen kanen van hebben kunnen braaien. Eva begreep volgens Genesis de slang heel goed; hieruit mogen we concluderen dat de slang ook Hebreeuws sprak.

De bijbel is de enige historische bron die betrouwbare gegevens verschaft over de oorsprong van de taal die wij als Hebreeuws kennen. Ze werd gesproken door de Israëlitische nakomelingen van „Abram, de Hebreeër” (Ge 14:13), die weer van Noachs zoon Sem afstamde (Ge 11:10-26). Met het oog op de profetische zegen die God over Sem uitsprak (Ge 9:26), is het redelijk aan te nemen dat toen God de taal te Babel verwarde, dit niet van invloed was op de taal van Sem (Ge 11:5-9). Bijgevolg zou Sems taal dezelfde zijn gebleven, namelijk de ’ene taal’ die van Adam af gesproken werd (Ge 11:1). Dit zou betekenen dat de taal die ten slotte Hebreeuws werd genoemd, de ene oorspronkelijke taal van de mensheid was. tot aan de spraakverwarring. Daarom neem ik aan dat de slang Hebreeuws heeft gesproken. ;-)

Het geestelijke schepsel dat via de slang tot Eva sprak, wordt in de bijbel geïdentificeerd als „de oorspronkelijke slang, die Duivel en Satan wordt genoemd” (Openbaring 12:9). De hoorbare woorden waarop Eva reageerde, werden ingegeven door Satan, die ’zich blijft veranderen in een engel des lichts’. — 2 Korinthiërs 11:14. En ja hij had toen al het Hebreeuws onder de knie.

Dit was voor de zondeval mens en dier konden elkaar verstaan en begrijpen en de taal was die door God was gegeven de taal van Godsgeest Tongen taal die Jezus belijdende gelovige en gedoopt zijn in de Heilige Geest ook spreken ,alleen tegenwoordig is het in een gebed voor je zelf of een boodschap voor degenen die het verstaat en dat kan gesproken worden in alle talen ...................

Wie weet gaan we op een dag allemaal weer de zelfde taal spreken, zoals voor de zondeval....en dat was hebreeuws, heel vroeger aramees(in de hebreeuwse bijbel komt ook veel aramees voor, ook in de gebeden) En begrijpen we dan pas wat voor taal de slang sprak. Maar om je een antwoord te geven op je vraag krijg je weer zo'n discussie van reacties, die vaak leiden tot verschil van geloof/mening. Daarom zal ik voorzichtig antwoorden en het bij het scheppingsverhaal houden, waar in wordt vermeld dat de slang gestraft werd voor zijn daden. Mogelijk spraken alle dieren en mensen dezelfde (lichaams)taal...zo ook de slang die waarschijnlijk een listige taal sprak wat hem zijn kop kostte....(letterlijk)

Net als de meeste slangen een beetje sissend.

"God sprak"...staat overal in Genesis. God is in de Hemel, dus sprak(spreekt) Hij een Hemelse taal en zo ook de eerste mensen. Satan is een gevallen engel (ook uit de Hemel)...maar of satan (de slang) nou een Hemelse taal sprak of Aramees/Hebreeuws, wat maakt het uit? Laat je niets wijs maken door theologen die dingen beweren. Satan sprak toen en hij spreekt ook nu dezelfde taal, of je nou in Holland woont en Nederlands spreekt of je woont in Israël en je spreekt Hebreeuws...het is een en dezelfde taal, in verschillende klanken, maar het is een taal die iedereen verstaat. Lees gewoon eens rustig de Bijbel een paar keer en nodig de HG uit om je te helpen om dingen te leren begrijpen. Als andere mensen hier durven zeggen dat de Bijbel slechts beeldspraak is of wat dan ook...trap er niet in want dat is nou juist die taal die satan je influistert en je wil leren...!

In de Synode van de Gereformeerde Kerken ('71-'72) werd besloten dat het een allegorisch verhaal betrof waarin je de slang dus alle talen mag laten spreken die je kunt bedenken.

Geen taal want het feit heeft zich nooit voorgedaan. Men kan zich evengoed afvragen welke taal Sneeuwwitje sprak. Of waarom, als iedereen van Adam en Eva afstamt, we dan niet massaal in de gevangenis zitten wegens incest.

Gewoon mensentaal het was geen slang maar de duivel die zich voordeed als een slang remeber.... Dus hij praat gewoon normaal mischien wel met een stemtonaliteit die je erg kan overtuigen ... Toegevoegd na 1 minuut: De taal die adam en eva toen spraken sprak de slang(duivel) btw voor alle andere ik heb hier boven mij nog geen 1 antwoord gelezen dat duidelijk antwoord geeft op de vraag afgezien van kritiek..

Volgens de bijbel zijn talen pas ontstaan tijdens de bouw van de toren van Babel. Daarvoor sprak alles en iedereen toch dezelfde taal? Als dat correct is dan betekent dat dus dat als je erachter kunt komen welke taal er vóór de bouw van de toren van Babel gesproken werd, meteen het antwoord is op je vraag!

Duits.

Hij sprak zoals slangen spreken: met dubbele tong.

slang(s)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100