Zijn er echte bisschoppen die rode kleding dragen, net als Sinterklaas?

De soutane/toga van een bisschop is meestal paars, maar is er ergens een (echte) bisschop die net als Sinterklaas in het rood gekleed gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de katholieke kerk wordt de kleur rood nooit gebruikt voor de mantels van bisschoppen. De paus draagt een witte soutane (toga), de kardinalen dragen in de liturgie een rode, de bisschoppen een paarse. Buiten de liturgie dragen ze een zwarte soutane met gekleurde knoopjes en biezen (rood bij kardinalen, paars bij bisschoppen). Ook dragen bisschoppen alleen mijters in de kleuren ecru, geel en groen. De rode mantel van Sinterklaas is een versimpelde versie van de priesterlijke kazuifel, ook wel koormantel genoemd. De kleur van zijn mantel is rood, omdat die kleur verwijst naar liefde en liefdadigheid. Als je een Rooms-katholieke geestelijke in een rode mantel ziet lopen en het is niet Sinterklaas, dan betreft het dus geen bisschop maar een kardinaal.

Bronnen:
http://www.gelderlander.nl/algemeen/uitgel...
http://www.protestantsegemeentezevenaar.nl...

Ja, die zijn er. Kijk hier: http://christendom.blog.nl/nieuws/2009/07/15/homoseksuele-bisschop-mag-in-de-anglicaanse-kerk-in-vs voor een voorbeeld.

Ja, kardinalen. Dat zijn ook bisschoppen maar geselecteerd door de paus.

kijk maar een op onderstaande site http://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_de_katholieke_religieuze_kledij hier zie je de officiele kleding kleuren en voorschriften.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100