Wat is precies een FWB relatie?

Als ik op een site in mijn profiel aan geef dat ik een FWB relatie zoek, heb ik het vermoeden dat de meeste denken dat het alleen om de seks gaat. Heb zelf een soort van FWB relatie gehad waar wij samen ook op vakantie gingen of dagjes uit en we steunde elkaar ook in slechte tijden.
En mocht er iemand een ander vinden en verliefd raken was het oke, alleen we hadden wel de afspraak dat het dan een gewone platonische vriendschap wordt. Soms vraag ik me af welke benaming hier voor geldt?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de basis van een friends with benefits relatie staat dat er geen sprake is van een romantische relatie maar wel van vriendschap. Het is een relatie waarin twee personen vrienden met elkaar zijn en seks met elkaar hebben. In tegenstelling tot een normale relatie is er geen sprake van liefde en ook niet van monogamie. Uit een oud onderzoek uit 2000 komt naar voren dat ongeveer de helft van de studenten een relatie in de vorm van friends with benefits heeft gehad. Waarschijnlijk dat dit percentage door de opkomst van de dating apps inmiddels veel hoger is geworden.

Bronnen:
https://www.gratisdatingtips.nl/friends-wi...

Een friend with benefits vind je per definitie niet op een datingsite, want het idee van dit type relatie is dat het een vriendschapsrelatie is waar (vrijblijvende) seks aan toe wordt gevoegd. Je kunt uiteraard wel op een datingsite iemand vinden om zo'n relatie mee op te bouwen, maar dit is in het begin dan meer een seksmaatje dan echt een fwb. De emotionele verbinding ontbreekt bij iemand die je net hebt leren kennen, terwijl die er bij een bestaande vriendschap wel is.

Bronnen:
https://www.datingguru.nl/date-tips/friend...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100