Hoelang is normaal om te wennen aan samenwonen/een nieuw huis?

Ik woon nu een half jaar samen met mijn vriend in een appartement in de stad. Ik kom uit een dorpje met de familie allemaal om de hoek. Ik ben erg close met mijn moeder. Mijn droom is om ook lekker dichtbij te wonen. Ik kan maar niet wennen in dit huisje, en heb vaker stress. Ik wil het liefst een huisje samen kopen in een dorp dicht bij mijn ouders. Alleen wil hij dit pas rond de zomer.
Is het vreemd dat ik zolang moet wennen? Wat is normaal om te wennen aan op jezelf wonen zonder ouders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is geen eenduidig antwoord op jouw vraag. Afhankelijk van de omstandigheden en je eigen aard kun je je na een dag al helemaal thuis voelen. Alsof het nooit anders is geweest. Tegelijkertijd weet ik van mensen die zijn verhuisd naar een andere plaats of land, en zich tot hun dood vreemdeling hebben gevoeld. Om wat verder van je ouders te leven, en je eigen leven te leiden, dat lukt verreweg de meeste mensen wel. Duurt bij de een wat langer dan bij de ander, maar op een gegeven moment zijn die mensen ook oud, of zelfs overleden. Een andere vraag: ben je gelukkig in je relatie? Zo ja,dan neem je de veranderingen die dat met zich brengt vaak makkelijk op de koop toe, en til je daar niet zwaar aan. Zo nee: dan zul je dat eerlijk onder ogen moeten zien, en je afvragen welke gevolgen dat voor je heeft.

Dat is heel persoonlijk, daar is geen gemiddelde voor te geven. Heb je altijd in een dorpje gewoond met alle familie en bekenden bij elkaar dan zal het meer moeite kosten om te wennen dan wanneer je al vaker verhuisd bent en in nieuwe situaties kwam. Dat is niet ongewoon. Samen een ander huisje meer in de buurt van je ouderlijk huis vinden zal jou goed doen. Even te moeten wachten is logisch, niet alles kan ineens gerealiseerd worden. Ja, op jezelf wonen is een grote stap, jij maakt er twee tegelijkertijd. Ouderlijk huis de deur uit en maar tegelijkertijd samenwonen. Dat zijn nogal stappen. Vergis je niet. Je zal er gewoon aan moeten wennen, maar eenmaal dichterbij je moeder en dus vaker contact helpt wel, ook al kan je nu toch eindeloos bellen/skypen/facetimen en dus veel contact hebben met haar. Heb geduld, het is niet makkelijk maar het gaat je lukken, @Mivx!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100