Aan de binnenzijde van mijn boot zit 1 m2 flinke roest. Dit raakt geen water, maar kan dit toch een gat veroorzaken? indicatie welke termijn?

Kan roest zich door het ijzer heen vreten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe snel roest voortwoekert hangt o.a. af van de vochtigheidsgraad. Als het binnen zit op een droge plek kan dat wel een paar jaar duren. Maar ik zou toch z.s.m. die plek ontroesten en behandelen met een goede primer. Stalen boten en roest zijn beslist geen vrienden van elkaar.

Dat is zo niet te zeggen. Het hangt van verschillende factoren af. De dikte van het ijzer,de vochtigheidsgraad etc.. Het beste is om de roest te verwijderen en het metaal te bewerken.

In de lucht bevindt zich ook vocht zodat de oxidatie zeker door zal gaan. Hangt af van de dikte van 't staal hoelang je het nog droog kan houden. Conserveren dus......!

daar een wrak op zee er soms 100 jaar ligt zal doorroesten nog wel even op zich laten wachten. maar verzwakken kan wel. Roest weghalen en een goede roestwerend middel smeren

Als u de oxidatie zijn gang laat gaan kunt u op den duur naar buiten kijken waar nu de roestplek zit. Ontroesten met bv een roterende ronde staalborstel en goed in de ijzermenie zetten houdt het procede tegen. Voor de juiste beschermingslakken onder of boven de waterlijn kunt u het beste naar een jachtwerf gaan om u zich daarover te laten informeren.

Kan roest zich door het ijzer heen vreten? simpel gezegt: JA

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100