ik heb een zwangerschaptest gedaan en pas na 5 minuten kwam de tweeden streepje telt die ook?

Weet jij het antwoord?

/2500

JA! Wij geloofden het eerst ook niet en hebben toen gauw er eentje gekocht van een ander merk met een ander indicatiesysteem. En weer bingo!

Ja, die telt ook, gefeliciteerd!

Hey! In iedergeval alvast gefefeliciteerd ;) Wat ondanks dat het pas na 5 minuten is, telt het wel gewoon hoor!!!!! En je kan er altijd voor de zekerheid nog 1 halen of even langs je huisarts gaan ....

Ja, gefeliciteerd denk ik? of was het de buurman?

Zeker weten dat het om een zwangerschap gaat als ze alle twee zichtbaar zijn, ook als de ene wat vager is! De urine bereikt eerst het eerste streepje en even daarna pas het tweede. Bovendien is dat tweede streepje een andersoortige 'marker' dan het eerste.

De streepjes worden zichtbaar doordat er een bepaald stofje in je urine zit. De eerste geeft eigenlijk alleen aan dat de test goed verlopen is. De tweede word enkel zichtbaar als dat bepaalde stofje in je urine zit. Rare vergelijking misschien, maar... Vergelijk het met thee zetten. Je kunt een pot heet water hebben en zolang wachten als je wilt, maar thee zal het nooit worden. Maar als je er een thee zakje in doet wordt het altijd thee. Het gaat sneller als je het zakje wat heen en weer beweegt of een beetje roert. Maar ook als je het zakje er stil in legt wordt de hele pot thee. Hetzelfde geld dus voor die zwangerschapstest. Het duurde misschien een beetje langer dan normaal maar zonder die stoffen in je urine had dat streepje nooit zichtbaar geworden, net als water zonder theezakje nooit thee wordt.

Ik dacht zelfs dat je 5 minuten moest wachten op het resultaat. Gefiliciteerd!

Dat ligt aan het merk test. Lees de gebruiksaanwijzing: als daarin staat dat resultaten die na vijf minuten opkomen niet geldig zijn, hou het dan op 'misschien' en doe over twee dagen nog een test. Je hebt dan goede kans dat er een tweede streepje opkomt bínnen de afleestijd!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100