kun je in geld zwemmen zoals dagobert duck

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, geld is veel te zwaar (muntgeld) en briefgeld gaat ook niet lukken.

Technisch gezien niet, je valt erop dood als je van te hoog springt. Ik zou overigens best het tegendeel willen bewijzen en daar schriftelijk, geen videoverslag van willen publiceren. Ik heb dan van iedereen wel geld nodig...

Nee zelfs niet als je geld als water hebt.

Nee, zoveel geld heb ik helaas niet.

Je kan natuurlijk wel in bad gaan liggen en die volgooien met muntgeld. Of het echt prettig is is te betwijfelen.

Nee, Je kunt wel omkomen in je geld.

Ha, die Yvonne; Ik denk niet dat het mogelijk is om in geld te zwemmen. En bovendien; pootjebaaden lijkt me ook wel prettig.

In één van de DD-verhalen kon Dagobert ook zelf niet meer in 't geld zwemmen - omdat ie ziek was. Alleen stripfiguren zoals Dagobert kunnen virtueel fysiek in geld zwemmen (als 't betreffende stripfiguur dus niet ziek is).

Als Dagobert Duck dat kan, waarom zou jij dat dan niet kunnen... Ja hoor... en ik heb het al zo vaak gehoord dat iemand zwemt in het geld, dat moet dan wel waar zijn... (heb ik niet uit eigen ervaring en kan helaas ook geen bron vermelden)

Tuurlijk, figuurlijk wel! Letterlijk ook, als we een vloeistof als betaalmiddel zouden introduceren. We zijn niet sterk genoeg om een baantje te trekken in ons huidige geld.

nee du

Bronnen:
van me zelf

Als je papiergeld tot proppen verkreukelt moet het m.i. kunnen!

Als het experiment nog niet is uitgevoerd, meld ik me bij deze aan! Onder voorwaarde dat het een heel groot zwembad is en ik het geld daarna mag houden!

Nope; daar is het spul te hard voor. In alleen briefgeld zou evt. nog gaan maar dat lijkt me niet bepaald goed voor de biljetten. Zelfs in de Donald Duck verhalen kan alleen Dagobert in geld zwemmen. (ik geloof dat Govert Goudglans het ook kan maar dat weet ik niet zeker). De rest komt gewoon heel hard neer op het oppervlak. In 1 van de verhalen van de jonge jaren van een steenrijke eend (laatste deel geloof ik) legt Don Rosa (de tekenaar van de serie) nog uit dat het een unieke truc is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100