Waarom is bij de supermarkt toch altijd op het einde van de dag een tekort aan de scheiding latjes bij de kassa ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bedoelt beurtbalkjes ;) Bij mijn supermarkt is dat eigenlijk nooit....

ach op het eind van de dag wordt iedereen wat slomer gaat de aanvulling wat langzamer, en gaan mensen nog ff gauw wat halen. ik denk dat het daarom is. x

ze vallen op de grond tussen kassa en kassiere in en belanden in mandjes/ karretjes. Vervolgens worden ze bij het opmerken van de tekorten doorgegeven aan collega's zodat de latjes "verdeeld" blijven. Maar het komt erop neer dat je een latjes marathon speelt die pas na sluitingstijd verholpen wordt.

waarschijnlijk omdat die balkjes weleens op de grond vallen en niet opgeraapt worden.

Is mij nog nooit opgevallen, moet ik zeggen. Maar het enige dat ik kan bedenken is dat er mensen zijn die ze meenemen? Of dat ze in de loop van de dag op de grond vallen en ergens onvindbaar onder de kassa blijven liggen ofzo.

Omdat ik ze altijd mee naar huis neem.

Ik neem altijd mijn eigen beurtbalkje mee naar de winkel... Ik heb daar nooit meer problemen mee, hoor... Toegevoegd op 07-05-2009 23:57:22 Ik heb er genoeg thuis...

Niemand lijkt dit 'probleem' te herkennen... Ik kan je vraag niet erg serieus nemen. Vooral het woordje 'altijd' lijkt me zwaar overtrokken.

oeps ... aan het eind van de dag zijn er bij mij thuis altijd teveel...

Misschien kopen de klanten aan het eind van de dag vaak maar weinig producten per klant, zodat er meer beurtbalkjes nodig zijn dan op andere momenten? Overigens herken ik het 'probleem' ook niet echt, net als andere antwoordgevers.

Aan het eind van de dag zijn er juist meer beurtbalkjes per kassa beschikbaar. Een aantal cassières gaat schoonmaken en de kassa gaat sluiten. De beurtbalkjes blijven bij de kassa liggen.

De beurtbalkjes worden niet goed aangevuld daarom ontstaat er een tekort.

Ik snap wat je bedoeld, maar heb er zelf weinig last van, omdat ik vaak overdag boodschappen doe. Maar er is een logische verklaring voor: De hoeveelheid "dividers" (zo heten ze officieel naar het schijnt) blijft gedurende de dag het zelfde, dus daar is niets mee aan de hand. Maar de boodschappen worden kleiner. Als jij je kar overvol laadt, de week-boodschap zeg maar, heb je de hele band, soms zelfs meer, nodig, en dus maar één divider. Deze boodschappen worden over het algemeen overdag gedaan, door bijvoorbeeld huisvrouwen. 's Avonds wordt er door de werkende mensen (die vaak in het weekend de grotere boodschappen doen) nog snel iets gehaald voor het eten of voor bij de film, en die hebben maar een paar producten. Die hebben niet veel ruimte nodig op de band, en dus kunnen er wel 4 van dit soort boodschapjes achter elkaar op de band passen. Met als vervelende gevolg dat jij als 5e net naast het net vist (op divider gebied dan...) Zo, jij weer wat wijzer, ik weer een puntje er bij... Ik zou me er overigens niet te veel zorgen over maken hoor, een divider-crisis laat nog wel even op zich wachten ;)

Het heeft gewoon met slordigheid van de mensen te maken. Die dingen raken kwijt, vallen op de grond, worden meegenomen (per ongeluk). Maar ik heb dat probleem nooit, dus misschien moet je in jouw winkel een voorstel indienen voor het uitbreiden van het aantal beurtbalkjes. Je zal een goeie indruk maken ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100