Hoe maak je nieuwe vrienden en vriendinnen op je nieuwe middelbare school?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door gewoon een praatje aan te gaan met klasgenoten, ookal vind je dat eng. Je merkt al snel genoeg of er een klik is. Maar maak je geen zorgen, dit gaat allemaal vanzelf!

door mee te gaan naar uitjes; Door bij nieuwe mensen te gaan zitten in de pauze. Bij de voetbaltafel (Als je die hebt in de akntine). Door naast nieuwe mensen te gaan zitten tijdens de les. Mensen aanspreken bij de kluisjes. Als je eenmaal een of twee mensen kent, leer je zo heel veel mensen kennen., Ga je voor het eerst naar de middelbare school? Bedenk dan: Je klasgenoten kennen OOK niemand. Het is voor iedereen nieuw, en in die situaite ga je heel snel mensen leren kennen, omdat iedereen mensen wil leren kennen.

Probeer er voor te zorgen dat anderen jou opmerken, dat ze weten dat je bestaat. Begin met een glimlach, een knipoog en zeg eens 'hoi'. Zoek contact met iemand, maak eens een praatje over school of over een populair thema. Maak een ontspannen indruk en gebruik humor om het dikste ijs te doen smelten. Wees niet ontmoedigd als het bij één iemand niet lukt. Ooit zal je iemand tegenkomen waarmee jij die hele speciale band kan voelen en die jij 'vriend(in)' zal noemen. Veel succes!!

Vriendelijk zijn, openstellen om nieuwe mensen te leren kennen, door bijvoorbeeld wat interessevragen te stellen, zodat je een gezamelijke hobby kan ontdekken bij je klasgenoten, misschien is er een hobbyclubje op je nieuwe school?

gewoon vriendelijk zijn wat afspreken /of met hun omgaan ,leuk een praatje maken suc6

Bij elk vak naast iemand gaan zitten, daar raak je vanzelf mee aan de praat!

En heel belangrijk gewoon jezelf zijn!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100