Hoe kom ik erachter of mijn kitten blind is?

ik heb jonge siamese kittens nu 5 weken ik denk dat er eentje blind is maar soms denk ik weer niet,hoe kom ik er achter

Weet jij het antwoord?

/2500

door er mee te spelen. dan kan je zien hoe hij reageerd op dingen. bv met een touwtje met iets pluizigs eraan. dat vinden katten altijd geweldig. als ze daar niet op reageerd zou ik toch maar even voor de zekerheid naar de dierenarts gaan.

Een handige methode om dit te testen zie je vaak op tv bij animal planet: hou het katje met je ene hand vast en maak met je andere hand een snelle beweging naar haar oogjes. De natuurlijke reactie zal zijn: knipperen of knijpen met het oogje omdat er ineens iets dichtbij komt. Zo zie je of een dier kan zien: knipperen/knijpen, of bind is: niet reageert met haar ogen. Je kunt ook kijken in hoeverre het katje reageert op een leuk balletje of kattenspeeltje... gaat ze er achteraan als je het voorhoudt? Als je blijft twijfelen zou ik naar een dierenarts gaan, hij kan waarschijnlijk snel zien of er iets met de oogjes is.

Veel organismes heeft het geflex als er iets heel dicht bij en snel naar de ogen gaat, de oogjes snel dicht gaan. Zo kunt u dat ook testen bij uw kat. Als dat niet werkt zijn er altijd nog tv zenders als animal planet enzo. Daar zijn vaak ook van dat soort vragen beantwoord programma's. Greets Toegevoegd na 38 seconden: Edit: Heeft=hebben, sorry typfoutje :P

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100