Hoe komt het dat er soms ineens nieuwe vragen tussen staan?

In het begin dacht ik dat het aan mij lag en dat ik gewoon eerder eroverheen had gelezen, maar inmiddels ben ik het al zovaak tegengekomen dat het geen toeval meer kan zijn.
Ik kijk iedere keer als ik inlog terug tot de vraag, die ik de laatste keer als laatste heb gelezen. Als ik alle nieuwe vragen heb gezien (en beantwoord waar ik kon) ga ik verder terug naar de oudere vragen. Hiertussen kom ik dan regelmatig voor mij nieuwe vragen tegen. Ik weet zeker dat ik ze niet al eerder heb gezien, want het gaat dan om vragen die me erg interesseren of erg opvallend zijn.
Hoe komt dat?

Ik heb inmiddels een berichtje gestuurd via 'contact'. Wie weet komt het antwoord vandaar...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De overzichtspagina's worden elke minuut ververst (met andere (technische) woorden: ze worden een minuut lang 'gecached'). Dit om de grote stroom bezoekers het hoofd te kunnen bieden. Het kan zijn dat de vorige bezochte pagina net op een ander moment ververst is dan de huidige bezochte pagina, waardoor een vraag gedurende zeer korte tijd 'tussen' de verschillende pagina's valt. Hierdoor kan het voorkomen dat je een vraag niet ziet als je snel door de pagina's klikt.

Volgens mij werkt GV met het systeem dat alles direct geplaatst wordt, waarna er later een controle plaatsvind. Ik kan me echter voorstellen dat er bepaalde gebruikers zijn die misbruik hebben gemaakt van dit systeem. Misschien dat zij op een lijst staan en eerst gecontroleerd worden voordat de vragen geplaats worden?

Om het afstropen van vragen tegen te gaan... Dus de snelle puntenjagers worden ontmoedigd snel op alle vragen te antwoorden, zo niet onmogelijk gemaakt... It is not a bug, it is a feature

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100