Welke producten, die door maar een selecte groep wordt gebruikt, zijn over 5 a 10 jaar voor iedereen essentieel?

Deze vraag hield me zo maar bezig. Auto's, (zwart/wit)televisies, computers. Al deze dingen waren ooit beschikbaar, maar alleen voor een selecte groep. Welke producten zijn dat in het heden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle voedingsprodukten met een elektronische houdbaarheidschip. Grasmaaiers alleen beschikbaar op zonne-energie. Plooibaar en verplaatsbaar tv schermen. I-phones en klones met duizenden applicaties (van metronoom tot waterpas ) Segways in de binnenstad. Printers met eeuwigdurende inktpatronen. Flexibele beglazing met uv wering. Warm water pomp installaties. Alle alternatieve vormen van energie. Onverslijtbare jackets voor fietsers. Run flat banden. Niet aandampende spiegels. Concluise: alles wat nu te duur is omwille van te kleine vraag. Er zijn duizenden uitvindingen die om die reden gewoon een patent hebben maar niet gebruikt worden.En binnen 10 jaar onmisbaar zulen zijn.

Koelkasten met GPS, zodat je altijd kunt zien waar je koelkast zich bevindt. Bovenstaande was niet heel serieus, maar ik denk wel dat we meer en meer toepassingen van GPS gaan zien in allerlei dingen waar het nu nog niet inzit, of waar maar een beperkte groep mensen het al voor dat specifieke doeleinde gebruikt. En dat laatste meen ik wel serieus.

Ik denk dat de electrische auto's een enorme opmars gaan maken over enkele jaren... En ik zie hier best een grote toekomst voor. Vooral als deze na de personen auto ook nog in de vorm van bestelauto wordt geproduceerd...

Ik ben bang die OV-chipkaart. Nu nog maar gebruikt door een kleine groep en nog vol met kinderziektes, maar uiteindelijk zullen we hem vast echt allemaal moeten gebruiken.

Smartphones... iPhone, Windows Mobile, Blackberry, Android, enz. Heel handig en een ontzettende groeisector in een anders verzadigde telecommarkt.

Bepaalde medicijnen die nu nog in de testfase zitten en dus al door enkele mensen ingenomen zijn. Toegevoegd op 04-05-2009 10:21:15 Zie evt. ook onderstaande GV.

Ik denk dat electronisch papier over 10 jaar veel gebruikt gaat worden.

Zonnepanelen of andere alternatieve energie omzetters.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100