Hoe komt het dat ik in een "nieuwe" supermarkt ineens veel minder aan het besteden ben ?

Ik deed mijn boodschappen altijd bij "winkel 1" en steevast kwam ik thuis met kant en klaarmaaltijden, luxe toetjes, dure chocola , vers gedraaide spaghetti en dure voorgesneden groenten en fruit.

Nu heb ik de "winkel 2" ontdekt , ga daar voortaan boodschappen doen en zowaar , ik kom alleen thuis met de boodschappen op mijn boodschappen lijstje.

Terwijl "winkel 2" nog véél groter en uitgebreider is dan "winkel 1". Ze hebben werkelijk álles . Maar ik kijk wel maar koop geen "overbodige " dingen meer .

Sterker nog , ik zie ook de meeste andere klanten in de "winkel 2" met veel minder vol beladen karretjes afrekenen dan in "winkel 1".

Weet jij het antwoord?

/2500

Een reden kan zijn, dat de indeling anders is en je wordt minder gelokt om extra spullen te kopen. (vergeet niet dat elk artikel op een bepaalde hoogte moet staan, zodat de juiste bezoekers het opmerken en meenemen). Aan de indeling zijn tal van onderzoeken gedaan. Bovendien is "winkel 2" misschien gewoon goedkoper en betaal je uiteindelijk ook minder !

Ik denk door 2 dingen. Doordat je in "winkel 1" helemaal je weg wist, meer op de automatische piloot loopt en dan ook sneller andere aankopen doet dan op je lijstje staat. In een 'vreemde' supermarkt ben je meer specifiek aan het zoeken naar de spullen op je lijstje. En ik denk dat "winkel 1" een ster is in het op de juiste plek neerzetten en etaleren van hun artikelen, zodat je gestimuleerd wordt om extra dingen te kopen. De hele sfeer is er ook naar, muziekje, geuren, verlichting. Daar wordt veel aandacht aan besteed in deze winkel.

Ik denk dat je over een tijdje bij "winkel 2" hetzelfde koopgedrag gaat vertonen als voorheen bij "winkel 1". Je leert daar ook weer de producten kennen zodat het op zeker moment weer vanzelfsprekend wordt ze in je kar te gooien.

ik heb het ook maar de reden is dat ik mij niet thuis voel in die andere zaak vooral omdat ik naar alles moet zoeken

"Winkel 2" in Den Haag waar ik altijd ga is geen aantrekkelijke winkel. Ziet er slordig uit, personeel is niks, en het assortiment is ook niet aantrekkelijk. Als de winkel er zo uitziet kom je minder in de verleiding denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100