Stel dat er een superregering voor de hele wereld, wie zou jij dan als president willen hebben?

Kortom; wie zou geschikt zijn als machtigste persoon op aarde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Niemand. Geen enkel mens kan een zulke macht in zijn eentje aan. Ik denk sowieso dat deze regeringsvormen achterhaald zijn waarbij 1 iemand zoveel macht heeft. Of dat nu voor de hele wereld of een heel land geldt.

Ik zou de rol aan China willen geven. De vraag is op welke wijze de controle geregeld moet worden. De VN uitbouwen tot controlelichaam?

Slecht plan. Amerika denkt al dat het de baas is van de hele wereld en zie waartoe dat heeft geleid. Macht over alle mensen, daar komt alleen maar narigheid van. Nee hoor, het liefst gewoon het poldermodel wereldwijd invoeren. Iedere splinterbeweging zijn eigen partij en maar discuzeuren. Weten we zeker dat er niets fouts gebeurd (niets goeds ook. Maar da's een detail)

Pechtold for President:)

Ikzelf, wie ziet zichzelf niet aan de absolute top van de wereld staan?

De Dalai Llama

Een raad van wijze mannen uit de G20 met een kritisch schaduwraad met evenveel bevoegdheden.

Iemand als Nelson Mandela. Jammer dat ie al zo oud is!

Tony Blair

Moet iemand zijn die om kan gaan met macht, iemand die empatisch vermogen heeft, groot kan denken. Hij zou eigenlijk niet veel macht moeten hebben maar de uitvoerder van een "orgaan", hij is misschien wel een zij. Vreemde is dat ik maar op 2 namen kan komen, beiden brits, compleet verschillend; Richard Branson en Winston Churchill.

Eén van de winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede. Ik denk Kofi Anan of Mohamed el-Baradei. Beide Afrikanen trouwens. Toegevoegd op 29-04-2009 19:59:32 *Annan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100