wat is gezonder: een leven vrij in de natuur? of elke dag ploeteren om geld bij elkaar te schrapen wat je aan het eind van de maand weer kwijt bent??

Weet jij het antwoord?

/2500

Laten we in gedachten de proef op de som nemen. Met Nederlanders, die kennen we allemaal het beste. 100 laten we elke dag ploeteren op de ons bekende manier om op de ons bekende manier in hun levensonderhoud te voorzien. De andere 100 laten we los in de vrije natuur. Die vind je in Nederland nergens meer, maar voor het gemak nemen we het oerwoud in Congo: het meest ongerepte regenwoud in Afrika. We wachten 10 jaar. Ik geef je op een briefje dat na die 10 jaar geen Nederlander levend uit het oerwoud terug komt. Van de 100 Nederlanders die we hebben laten ploeteren in Nederland zal het merendeel nog wel in leven zijn. We kunnen ons gewoon niet meer in leven houden buiten de maatschappij, beschaving of hoe je het maar noemen wilt. Dat is dan ook de beste garantie om in redelijke gezondheid een redelijk leven te leiden. Toegevoegd na 19 minuten: Mijn antwoord is, voor alle duidelijkheid: een leven in de vrije natuur is voor jou en mij ongezonder,

Het ligt er maar net aan wat jij onder de vrije natuur verstaat. Bedoel je een hutje op de hei of ergens in het bos in Nederland, óf een hutje ergens op de wereld in de bushbush? In ieder geval zal je moeten zorgen voor brood op de plank, kleding, warmte en droogte in je hutje. Hoe denk je dat allemaal voor elkaar te krijgen? Zelfs al zou je een moestuin aanleggen dan nog heb je niets te eten in de winter. En hoe kom je aan je brood? Een korenveld aanleggen soms? Ga je een paar schapen houden voor wol voor je kleren? Als je niet van kind afaan geleerd hebt hoe te overleven in de natuur lukt je dat nooit. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat je in de vrije natuur heel wat meer stress hebt om te overleven dan in de huidige jachtige en gevaarlijke maatschappij en in dat geval is een leven in de vrije natuur dus ongezonder. Beter kun je gezond gaan leven in de je bekende maatschappij. Je moet nu elke dag ploeteren om geld bij elkaar te schrapen wat je aan het eind van de maand weer kwijt bent schrijf je. Maar wat zal de vrije natuur je aan het eind van de maand opgeleverd hebben? Het is hard werken in de vrije natuur om het hoofd boven water te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100