Ben je verplicht de telefoon op te nemen?

Als iemand mij anoniem belt neem ik de telefoon niet op.Ik had me ergens voor aangemeld en die instantie zou mij laten weten of de keuze op mij was gevallen.Nu kreeg ik vandaag een e-mail van hun dat aangezien ik de telefoon niet opnam,de keuze op een ander is gevallen.
Ik had hun verteld dat ik de keuze via e-mail wilde ontvangen,ik kon namelijk kiezen...telefonisch of via e-mail.

Toegevoegd na 8 minuten:
Ik heb een geheim nummer en geef dat dus niet zomaar aan iedereen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat ben je zeker niet verplicht! Jij hebt in dit geval duidelijk je keuze voor email aangegeven, waarom hebben ze je die keuze gegeven als ze zich er toch niet aan houden? Het is jouw goed recht zelf te bepalen wat je doet met je telefoonnummer! Ik zou als ik jou was toch aan hun aangeven dat het niet volgens de afspraak is gegaan. (Met bekenden die je anoniem bellen kun je trouwens een code afspreken. dat ze voordat ze je gaan bellen eerst een smsje sturen, of bijvoorbeeld 2x over laten gaan en dan nog een keer bellen. Zo weet je dat het een bekende is die anoniem belt en kun je gewoon je telefoon opnemen.)

Nee; jij neemt wel of niet op. Dit bepaal je helemaal zelf. Niemand kan dit jou verplichten. Toegevoegd na 1 minuut: Het enige risico wat je hebt is dat je belangrijke informatie (zoals in jou geval) kunt missen.

Je bent helemaal ot niets verplicht in dit verband. Wel een beetje lullig van die organisatie om telefonisch contact met je op te nemen. E,e,a, is te verklaren uit het feit dat adresgegevens geld waard zijn en hoe meer gegevens hoe meer waarde. Een telefoonnummer is zo`n toevoeging die extra geld opleverd en ze daarom graag willen hebben. Jammer van je gemiste kans!

Nee natuurlijk kunnen ze dat niet verplichten. De voorkeur ging naar e-mail en dan is het vreemd dat ze het zo doen. Misschien moet je er wel blij om zijn dat het zo gelopen is. Wat heb je aan een bedrijf dat zich nu al niet aan de afspraken houdt.

Nee, daar ben je niet toe verplicht natuurlijk. Het kan ook zijn dat je niet thuis bent, of dat je telefoon stuk is, of sowieso geen onbekende of afgeschermde nummers opneemt. Maar als er iets verdeeld moet worden, een gewonnen prijs, of een huurwoning, of een deelname of wat dan ook, dan is de verdeler van die prijs, woning of wat het dan ook maar zou zijn, wel degene die de kleine lettertjes kan bepalen. Dan zou het dus kunnen zijn dat ze ergens hebben staan: "De uitslag wordt telefonisch bekend gemaakt. Bij langdurig geen gehoor gaat de keuze naar de volgende op de lijst." Zou raar zijn, maar op zich kan iemand of een organisatie dat zelf bepalen zoiets in het reglement op te nemen. Ook dat is namelijk niet verboden, net als niet opnemen van de telefoon.

Waarom heeft iemand een geheim nummer. Telefoon is een communicatiemiddel, en je wilt bereikbaar zijn of niet. Als je dat niet wilt kan je ook met de tram gaan. Ik erger me er n.l. altijd aan als mensen een geheim nummer hebben, en mij wel willen bellen, maar niet teruggebeld willen worden. Er hoort wederkerigheid te zijn, anders werkt het hele telefoonverkeer niet.

Ik heb deze vraag of opmerking trouwens al een eerder ergens gezien of gehoord, het is vast niet recent en anders zijn er meerdere die dit overkomen. Wel heel sneu als je de baan graag had willen hebben. Ook aan een kant wel heel slordig van het bedrijf trouwens als je via email contact hebt aangegeven. Ook het feit dat dit bedrijf met een afgeschermd nummer werkt is knap lastig, ze zouden jou dus nooit kunnen bereiken als er wat zou wezen want je neemt dan niet op, ook wel weer een puntje van dit bedrijf maar geen reden om dan maar met de volgende kandidaat verder te gaan. Misschien bij een volgend gesprek toch duidelijk aangeven hoe en wat en misschien met een reden zodat het blijft hangen waarom ze je moeten emailen. Helaas kan niet iedereen dit zomaar begrijpen in een tijd waar iedereen zelfs met zijn telefoon naar de w.c gaat bijvoorbeeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100