Waarom zijn sommige mensen zo agressief tegenover vluchtelingen?

Sommige mensen willen niet dat vluchtelingen in Nederland komen wonen. Maar waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Blijkbaar omdat ze zich door hen bedreigd voelen, of omdat ze denken dat zij concurrenten zullen worden. helaas zitten zij aantoonbaar op een dwaalspoor. Naar Nederland gekomen immigranten hebben zich in de loop der jaren doorgaans goed aangepast en zijn een integraal onderdeel van onze samenleving geworden. Bovendien is aantoonbaar dat onze cultuur, kennis, wetenschap enz. verrijkt is doordat Nederland een veilige haven bleek voor vluchtelingen en ontheemden. Als iemand dit betwijfelt: het machtigste land van de wereld is de USA. Hun inwoners bestaan voor meer dan 90% immigranten en minder dan 10% autochtonen. Is er overtuigender bewijs mogelijk? Dit is dan ook de reden waarom de meerderheid van de Nederlanders de immigranten wel als een verrijkende bevolkingsgroep ziet. Gelukkig ziet het merendeel van onze burgers in dat de immigranten een nuttige en welkome aanvulling vormen. Vooral wanneer zij (op den duur) via nakomelingen zich vermengen met de autochtone bevolking. ...ehhh oeps ik gebruikte daar het woord autochtoon? Van de Nederlanders van nu hebben er ontzettend veel Duits, Frans, Belgisch, Brits, Hongaars, Russisch, Spaans, Italiaans en Grieks bloed door de aderen vloeien. De liedtekst ' wien Neerlands bloed door d' aadren vloeit, van vreemde smetten vrij' slaat aantoonbaar nergens op; enkele jaren geleden is aangetoond dat van de nu levende Nederlanders 96% van de Franse koning Karel de Grote afstamt! en om de laatste twijfelaars te overtuigen -- ons bloedeigen Volkslied vangt aan met -- Wilhelmus van Nassouwe, ben ik van DUITSCHEN bloed... Kortom, de angst voor vluchtelingen slaat echt nergens op. iets anders is dat zij moeten leren zich aan onze cultuur aan te passen. Excessen zoals in de oudejaarsnacht in Keulen zijn nooit te tolereren. en moeten fel bestreden en onderdrukt worden. Het is alleen de vraag wie hier achter schuil gaan. Als het echt immigranten/ vluchtelingen waren dan hebben zij hun eigen zaak enorme schade toegebracht...

Het antwoord @Vosje03 is eigenlijk in één woord : angst Mensen zijn bang, bang voor veel, maar in de eerste plaats : bang voor verandering en nog veel banger voor het onbekende . Als een samenleving verandert en dàt gebeurt door deze gigantische stroom van vluchtelingen , dan is de verandering veel sneller dan gebruikelijk, want natuurlijk verandert alles altijd al , maar dan in een veel trager tempo. Kijk eens naar het verschil van onze samenleving in de jaren '50/'60 naar de jaren '80/'90 naar nu , dan hebben we het over de laatste 50 à 60 jaar ... dit is minder dan een gemiddeld mensenleven >>> en dan zulke grote verschillen op zovele manieren... Ga nog eens 30 jaar terug , nu ongeveer een eeuw geleden en kijk naar het straatbeeld . Er zijn nog heel veel foto's van , dan zie je de paardentram en een enkele éérste auto rondrijden... prachtig ja , maar zo heel erg verschillend : ANDERS dus en nu ... Antwoord: Angst voor verandering, voor het onbekende uit zich vaak in agressie.

Nederlanders hebben over het algemeen nooit problemen gehad met migranten, inmiddels zijn er al velen in onze bevolking geïntegreerd en draaien gewoon mee. Ze hebben zich aangepast en dragen bij aan onze maatschappij. Geen probleem dus omdat het allemaal te overzien is en geleidelijk aan gebeurt. Dat is nu het grote probleem.... het is onoverzichtelijk geworden en er is geen controle over. Daarbij is gebleken dat een groot deel voornamelijk uit jonge mannen bestaat en die worden door velen van ons, niet als vluchtelingen gezien die vluchten omdat hun leven niet meer veilig was. Ze liften mee omdat ze denken het hier beter te hebben. Het zijn mannen uit een heel andere cultuur dan de onze, omdat ze zijn opgevoed met het idee dat alleen mannen ertoe doen en de vrouw minderwaardig is aan hen. Na de recentelijke gebeurtenis in Keulen is nu aan het licht gekomen dat dit vrouw-onvriendelijke gedrag al geruime tijd in diverse Europese landen gaande is, maar werd verzwegen, om extreem rechtse groepen niet in de kaart te spelen. Feitelijk zijn wij dus ergens bang geworden om ontwricht te raken. Doordat de overheid niet open en transparant is en de media ook manipulatief is, weten we niet waar we aan toe zijn en angst is een slechte raadgever...mensen in het nauw, hebben de neiging nu eenmaal om agressief te worden. Vergeet ook niet dat de échte vluchtelingen, de gezinnen die alles zijn kwijtgeraakt en wier leven gevaar liep, feitelijk bannelingen zijn in ons land. Zij hebben er zelf niet voor gekozen om te vluchten en kunnen ook niet terug. ze zullen zich ook schuldig voelen tegenover hen die achterbleven of omkwamen. Ze hebben hoop dat ze uiteindelijk weer samen zullen zijn, maar tegelijkertijd de angst dat dit niet zal gebeuren.....uiteindelijk zal dit in veel gevallen kunnen leiden tot post traumatische stress, waardoor hoge prikkels ontstaan die voeren tot heftige uitbarstingen in gedrag tegenover zichzelf en anderen. In de asielcentra zitten dan ook vele 'korte lontjes' met elkaar samen in een soort machteloosheid en dat, midden in onze samenleving. Het feit dat zij ook gefrustreerd zijn, omdat zij niet krijgen wat hen beloofd is, leidt ertoe dat ze overal over gaan klagen. Wij vangen ze op, vele vrijwilligers doen er alles aan om het voor hen te verzachten en die ondankbaarheid die je ervoor krijgt,maakt dat je automatisch boos wordt. Ik denk dat dit dan ook voor agressie kan zorgen onder de lokale bevolking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100