is het nog wijs om een opleiding te beginnen als je 24 bent? ik wil graag jongeren helpen met drugs problemen.

Ik heb jaren lang met drugs problemen gezeten. Met veel tijd, moeite en zelfdiscipline heb ik mezelf op het juiste pad gekregen. Ik weet hoe moeilijk het is daarom zou ik graag jeugd er mee helpen. Als ik om me heen kijk zie ik steeds meer jongeren van rond de 14 a 15 die al expirimenteren met drugs.

Ik ben zelf schilder of het iets is om altijd te doen weet ik niet. Daarom wil ik nu nog kijken of er mogelijkheden zijn voor mij om een te switchen van richting.

Heeft iemand ervaring hier mee of adviezen voor mij waar ik wat mee kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoi Dominicoh, ja het is niet alleen wijs maar ook broodnodig. wat jij vertelt is voor mij een bekend gegeven, onze bovenbuurjongen (ca. 10 jaar ouder dan ik) heeft jarenlang zwaar in de shit gezeten met veel drugs en drank. Op een gegeven moment heeft hij zich gelukkig gerealiseerd dat het tot niets leidt , hij kwam er van af en is hulpverlener geworden en daar heb ik enorm respect voor. Dat is enorm waardevol, hij was immers ervaringsdeskundige dus hij trapte niet in allerlei smoesjes maar was keihard en (naar horen zeggen) boekte ook resultaten. Dus ja als je iets goeds wilt doen in de wereld, gebruik je ervaring om anderen te helpen. Wijs is het zeker. Of het haalbaar is hangt meer af van je motivatie dan van iets anders!! Nu de praktische kant en die gaat erg afhangen van je vooropleiding (if any). Als je een geschikte vooropleiding hebt, absoluut doen, aan je motivatie hoeft niemand te twijfelen. Petje diep af voor je voornemen. En heb je die vooropleiding niet dan kun je vast via Leger des heils, Streetcorner Work en dergelijke de maatschappij verder helpen. En geloof me (ik heb zelf jarenlang vrijwilligerswerk gedaan alleen op een wat ander gebied, nederlandse les geven aan immigranten) het geeft enorm veel voldoening en een rechtvaardiging van je leven. veel succes -- en plezier -- ermee.

Ja, dat is het zeker. Als je tot 67 jaar moet werken, kun je dus nog 43 jaar hulpverlenen (met aftrek van een paar jaar studie en training). Dus zeker de moeite waard. Alleen zul je er waarschijnlijk niet volledig je brood mee kunnen verdienen. Blijf dus vooral ook lekker schilderen.

Je bent nooit te oud om te leren en nooit te jong om te onderwijzen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100