Waarom is pure chocolade harder dan melkchocolade?

Of is dat niet altijd zo?

Toegevoegd na 4 dagen:
Iedereen bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Melkchocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker, melk en smaakstoffen. Pure chocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker en smaakstoffen. Verschil tussen melk en puur is dus dat er melk is verwerkt bij melkchocolade. Dit maakt de chocola meestal wat zachter dan pure chocola.

Vaak is dit wel zo. Dit komt omdat er in pure chocolade voornamelijk cacao zit, en dit is droog, hard poeder. Door melkchocolade zitten meer bestandsdelen, zoals eh, melk. Dit maakt het geheel een stuk smeuïger.

Omdat pure chocolade is gemaak van Couverture. Het bestaat uit in blokken geperste chocolade met suiker en cacaoboter toegevoegd. Doordat couverture verhoudingsgewijs meer vet bevat is het gemakkelijker te smelten zonder dat het verbrandt. Het wordt vooral geleverd aan banketbakkerijen. De toepassing betreft vooral het vervaardigen van bonbons maar ook wordt het aangewend na smelting als dekmiddel voor taarten en andere patisserieproducten. Couverture wordt ook toegepast bij de bereiding van taarten en gebak. In kleinschalig huishoudelijk gebruik kan het vaak vervangen worden door repen (pure) chocolade. --------------------------- -----? Wiki

Bronnen:
http://www.fooddata.nl/Fooddata/index/voed...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100