Waar kan je gratis manga/anime leren tekenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Thuis, met een schetsblok en een potlood, en eventueel een (goedkoop) boek met voorbeelden (de Witte Boekhandel / Boekenvoordeel / De Slegte heeft ze altijd wel). Ook op Internet vind je legio voorbeelden voor helemaal niks. Maar oefening is en blijft de beste leermeerster.

Er zijn op YouTube een hoop filmpjes over te vinden. Je kunt ook anime- of manga plaatjes uit printen en deze dan overtrekken of natekenen om het te leren.

Gratis is er niets in deze wereld. Ook al denk je dat je ergens gratis iets kan overnemen dan zal de aanbieder er uiteindelijk zijn voordeel mee kunnen doen. Of dat over jouw rug gaat of over die van iemand anders is ondergeschikt aan het te bereiken resultaat.

Op verschillende sites kun je gratis leren tekenen: ------------------------------------ Engelse sites: ------------------------------------ http://www.mangatutorials.com/ www.howtodrawmanga.com/ www.drawingnow.com/how-to-draw-manga.html ------------------------------------ Nederlandse sites: ------------------------------------ http://airgirl.punt.nl/?home=1 http://mangalerentekenen.punt.nl/ http://www.freewebs.com/manga4u/tekenlessen.htm http://informatief.marktgigant.nl/Leer-manga-tekenen.500.0.html ------------------------------------ Overig: ------------------------------------ En dan heb je nog al die forums waar je mensen kunt leren kennen die ook dol zijn op het tekenen van manga en anime. Leer een paar kennen in het echt en oefen/teken samen! Forums zijn makkelijk te vinden via google. Dan kun je je ook nog op hyves inschrijven bij manga/anime groepen en hier mensen leren kennen. Zoals bijv: http://animerulez.hyves.nl/ ------------------------------------ Succes! ------------------------------------

Kijk hier eens! http://www.manga-anime.mysites.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100