Wat zal er gebeuren als Verenigde State oorlog krijgt met china ( WO III )?

Toegevoegd na 10 minuten:
Nou kyk Verenigde State heeft meer technologie dan China
en China heeft ERG veel soldaten ( slap zijn ze niet )

alleby hebben ze ook nog kernwapens.
Maar ze krijgen nog altijd hulp van andere landen welke landen? ö

Weet jij het antwoord?

/2500

gaat china winnen.

Dan wordt de benzine duurder.

Het schijnt dat hier door Amerikaanse hoge militairen meerdere verschillende scenario's voor bedacht zijn. Er was er niet één waarin ze er winnend uit kwamen - de numerieke overmacht van China is gewoon te groot, en er is tegenwoordig ook niet echt meer sprake van een technologische voorsprong. Wat behalve dat de gevolgen zouden zijn, is natuurlijk volledig koffiedik kijken. Er is zelfs geen garantie dat een oorlog VS - China zou escaleren tot een wereldoorlog. Maar de belangen aan beide kanten zijn zodanig, dat er sowieso geen grote kans is dat het op zal lopen tot een echt grootschalig conflict. Misschien wat schermutselingen op plaatsen waar sprake is van conflicterende belangen, zoals ook tijdens de Koude Oorlog tussen de VS en de Sovjet-Unie, maar grootschalig als in de Grote Oorlog en de Tweede Wereldoorlog is zeer onwaarschijnlijk.

Ik verwacht dat er geen oorlog komt tussen China en VS. Er zijn nog veel te veel afhankelijkheden van elkaar. Tenzij er een fascistische dwaas met waanideeen over grootheid en hem toekomend macht opstaat. Dat risico loopt de mensheid altijd. En dat risico wordt, naarmate er meer arme mensen zijn, die tegen honger aanzitten, steeds groter. In China is veel armoede, in de VS ook. Als dan toch het onvoorstelbare zou gebeuren, dan krijgt de hele wereld hier een klap van. Onze Europese economieen zijn n.l. hevig verweven met zowel China als met Amerika. Afrika eveneens.

Als dit echt zou gebeuren en elk van deze twee landen alles geeft en uit de kast gaat halen wat ze hebben om te "winnen "is het einde van de wereld, zoals wij die nu kennen, aangebroken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100