Waarom zijn er nog steeds journalisten die met notitieblokjes werken?

Je ziet het de laatste tijd veel door de crisis, de val van het kabinet en nu de GR verkiezingen. Politici die omringt worden door camera's, microfoons en voicerecorders. Maar je ziet er ook nog altijd journalisten omheen staan die alleen met een pen en notitieblokje gewapend zijn.

Waarom vraag ik me dus af? Ik kan geen enkele reden verzinnen waarom dit voordelen zou hebben t.o.v. alle moderne technieken die een stuk sneller en vollediger zijn. Misschien jullie wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ok ik val hier dus een beetje in herhaling maar toch: Het is vrij nutteloos om de hele opname nog eens af te spelen als je dat artikel aan het schrijven bent. Om dezelfde reden maken studenten ook aantekeningen in college zalen ipv dat ze het hele verhaal met een camera opnemen. Het is niet zinnig daar zoveel tijd aan te besteden. Het is de bedoeling dat je onthoud wat er is gezegd en evt. een aantal steekwoorden opschrijft om het geheugen te ondersteunen en er daarna zo snel mogelijk een artikel van te maken. Je hebt als krant journalist geen klap aan de live uitzendingen en je hebt ook geen uren om een artikel te schrijven. Zeker als het interview wat later op de avond is. Als het de volgende ochtend in de krant moet staan zal dat snel moeten gebeuren. En ze zullen best die live beelden wel opnemen en gebruiken mocht ze echt iets zijn opgevallen of een stuk terug willen zien maar uiteindelijk is er echt geen vervanging voor de ouderwetse aantekening op papier. Papier; het is geweldig :) http://www.xs4all.nl/~pjbrink/apekool/050/017.html (mocht een mod dit niet leuk vinden; gooi dan vooral de reactie weg)

Ik denk dat het pure gewenning is. De een schrijft steekwoorden op, de ander gebruikt een dictafoon en sommigen onthouden alles.

Voor een journalist van een krant gaat niets boven het ouderwetse notitieblok. Alle andere methoden werken trager en zijn moeilijker uit te werken.

Dat zijn journalisten die voor een krant schrijven en even later wordt het uitgewekt op een laptop en dan wordt het verzonden naar de redactie .

Steno ofwel snelschrift is een krachtig middel. Een bandopnemer kan vaak slechte onhoorbare kwaliteit zijn vanwege alle distorsie die de elektrische apparaten als camera's en andere rondom met zich meebrengen. Pen en papier zijn heel betrouwbaar.

Twee redenen: - je kan meteen beginnen met schrijven - je kan een bloknoot in de jaszak stoppen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100