moet je ook een soort van huur betalen als je in de gevangenis zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat doen wij met z'n allen.

nee, dat wordt betaald door de staat via de belastinggelden.

Je zou kunnen zeggen dat iemand, die een uitkering kreeg, voordat hij gedetineerd raakte, indirect wel huur betaalt, omdat de uitkering wordt gestopt in de maand volgend na opname in de strafinrichting. De volgende sociale uitkeringen worden stopgezet: Ziektewet; Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO); Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA); Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jong gehandicapten (Wajong); Toeslagenwet (TW); Algemene nabestaandenwet (Anw); Werkloosheidswet (WW); Wet werk en bijstand (WWB). Alleen de AOW uitkering (ouderdomspensioen) wordt niet stopgezet bij opname in een strafinrichting. Enkele uitzonderingen uitzonderingen geven wel recht op een sociale uitkering, deze zijn; -de gedetineerde neemt deel aan een programma dat gericht is op resocialisatie; -de gedetineerde verblijft in een tbs-kliniek en heeft proefverlof; -de gedetineerde is een veelpleger en valt onder een speciale strafrechtelijke maatregel: plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD). Voor de gevangenschap moet de gedetineerde ook recht hebben gehad op een uitkering; -de gedetineerde verblijft in een particulier opvanghuis zoals bijvoorbeeld Leger des Heils. Tevens bestond er voor de gevangenschap ook recht op een uitkering.

Nee, je hoeft in Nederland niks te betalen wanneer je in de gevangenis zit. Wel heb je de mogelijkheid om gratis een opleiding te volgen. Je krijgt 3 maaltijden per dag en een eigen kamer. Dus eigenlijk is het gewoon een luxe hotel, met als enige nadeel dat je er niet zomaar uit kan.

Natuurlijk moet je huur betalen, dat je dat niet meer weet begrijp ik niet.

Nee, die huur zou ook onbetaalbaar zijn. Een gevangene onderhouden is ontzettend duur, terwijl 80% weer terugkeert na de gevangenisstraf. Beter kunnen we ons belastinggeld besteden aan therapieen en enkelbanden. De recidive is daarna ook stukken minder.

Je levert alles in wat je hebt. Dat is de huur die je betaald. Je hebt geen inkomen meer, je leeft gescheiden van je geliefden, je hebt geen luxe zoals in een hotel wat veel mensen maar roepen, je leefruimte is zeer beperkt, je leeft elke dag volgens hetzelfde regime en als je maar "een scheet laat" wordt je gestraft, je bepaald helemaal niets meer zelf, de buitenlucht is niet meer vrij op te snuiven, je bent je vrijheid kwijt.

"moet je ook een soort van huur betalen als je in de gevangenis zit?" Gedetineerden hoeven geen 'soort van huur' te betalen, maar ze MOETEN wél 'bijna elke dag arbeid verrichten' (voor een slechts een paar euro per dag)...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gevangene

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100