Bij mijn golf type 3 gaat steeds het accu lampje branden.

Ik heb sinds een paar maanden een andere auto een golf type 3 alleen nu gaat af en toe het accu lampje branden. Wie weet wat dit kan zijn en of het kwaad kan? Dit is mijn eerste golf dus dacht misschien een golf kwaaltje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op het moment dat het accu lampje tijdens het rijden gaat branden dan betekend dit dat de accu niet goed wordt bijgeladen. De oorzaken kunnen zijn: - Defecte accu; de dynamo kan zijn energie niet kwijt - Defecte bekabeling; bv slechte massa - Defecte dynamo; bv ver- ingesleten koolborstels. Dit laatste is het meest voorkomende. Het advies is om zowel accu als dynamo te laten doormeten zodat het euvel boven water komt. Indien de dynamo defect is vraag dan om een ruil dynamo. Deze zijn aanzienlijk goedkoper dan een gloednieuwe. Moet er wel bij zeggen dat de meeste (zij het niet alle) garage tegenwoordig al werken met ruil dynamo's. Succes

De accu laadt niet optimaal bij. Als 't branden continue is, duurt 't niet lang meer voordat je stil staat. Als de motor begint te haperen, kan je nog proberen alle stroomverbruikers (lampen, radio) uit te zetten, en dan regelrecht naar de dichtstbijzijnde garage. Toegevoegd na 2 minuten: Mijn auto heeft trouwens al maanden 't zelfde euvel. Ben er al mee naar de garage geweest. Er was geen probleem, zei de monteur (iets doorgemeten met een multimeter, zonder kosten). Pas als 't lampje langdurig/continue zal branden, ga ik er weer mee naar de garage.

Dit is geen specifiek golf kwaaltje. Het kan zijn dat de dynamo stuk is ofwel er gewoon ergens een draadje los is. Ga voor alle zekerheid maar eens langs de garagist.

Daar je vertelt dat deze niet altijd brand ga ik er vanuit dat de bedrading van dynamo naar het accu gebeuren niet helemaal oké is. Loop alle stekkertjes even langs, het liefst met iemand anders die het lampje in de gaten kan houden om verandering in de gaten te houden. Het lampje gaat branden als de accu niet gevoed wordt door de dynamo. Toegevoegd na 22 minuten: Mocht het niet in de bedrading en stekkertjes te vinden zijn, kan het de moeite lonen om de spanningsregelaar te controleren eer je het in de dynamo gaat zoeken.

Kijk eens op onderstaande website, gebruik bijvoorbeeld rechtsboven de knop 'zoeken'. (td)

Bronnen:
http://www.problemcar.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100