Als ik 20 cm voor een spiegel sta, zie ik mezelf dan vanaf die 20 cm?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het licht dat je ogen raakt, legt 40 cm af, namelijk de 20 cm naar de spiegel en de 20 cm terug van de spiegel. Je ogen stellen dan ook scherp op een afstand van 40 cm (op de reflectie) en niet op 20 cm (op het spiegeloppervlak). Gedachtenexperiment om dit te illustreren: stel je voor dat je bijziend bent, en via een spiegel dichtbij jezelf kijkt naar een voorwerp dat ver van die spiegel is verwijderd. Dan zie je dat voorwerp niet scherp. Voor jouw ogen is dat voorwerp namelijk de afstand van het voorwerp tot de spiegel plus de afstand van de spiegel tot jouw ogen ver verwijderd. Als alleen de afstand van de spiegel tot je ogen zou tellen, zou je het voorwerp wél scherp zien.

Je afstand tot de spiegel is 20 cm. Je spiegelbeeld staat dus eigenlijk vanaf het spiegeloppervlak 20cm verder. Conclusie: Je ziet jezelf van 40 cm afstand ;)

Ja, je kijkt namelijk naar de spiegel en niet door de spiegel naar je spiegelbeeld.

Ja, maar enige juiste antwoord: het licht moet de afstand twee keer afleggen (naar en van de spiegel).

Ik zou het niet weten. Het is voor mij fysiek onmogelijk om dichterbij een spiegel te staan dan 22 cm.

je spiegelbeeld is gelijk aan het oppervlak van de speigel, de afstand is dus inderdaad 20 cm.

het spiegelbeeld bevindt zich in een 2-dimensionaal vlak, de spiegel. dit vlak bevindt zich op 20 centimeter afstand. je ziet jezelf dus op 20 cm afstand. ( het licht dat je ogen bereikt legt vanaf de spiegel tot aan je ogen ca 20 cm af) Het lijkt echter alsof het spiegelbeeld verder weg staat. de virtuele afstand is dus 40 cm.

De grote van het voorwerp is mi wel 40 cm weg. De spiegel projecteert de grote die hij ziet. En daar sta jij 20 cm vandaan. Zou je je tweelingbroer op 20 cm zetten zie je jezelf veel groter.

Je ziet je speiegelbeeld zoals iemand dat zou zien wanneer hij/zij 20 cm. van je af staat. De spiegel staat namelijk ook 20 cm. van je af en geeft dus ook het beeld zoals je dat zou zien vanaf 20 cm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100