kan je iets bewijzen wat nog moet gebeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mischien kun je bewijzen dat iets gaat gebeuren...

Als het veronderstelt wordt; wel.

Nee, je kan hooguit de tijd, plaats aangeven enz. maar bewijzen kun je het pas als het plaats heeft gevonden.

yep, ... doodgaan! :-) uiteindelijk dan hè?

Je kan bewijzen dat er iets ZOU KUNNEN gebeuren. De toekomst in niet van tevoren bepaald. Keuzes van nu bepalen de toekomst, niet een of ander vermeend plan...

Maar toch kan je bewijzen dat je doodgaat, dat moet op een moment gebeuren. Eeuwig leven is technisch gezien niet mogelijk

Nee. Je kunt wel filosoferen over iets dat gaat gebeuren. Bewijzen kun je het pas achteraf, want pas dan kun je ook daadwerkelijk met de bewijzen komen.

je kunt alleen feiten bewijzen, geen aannames, vermoeden of waarschijnlijkheden. feiten liggen altijd in het verleden.

als je vraagt, kan je iets bewijzen wat nog moet gebeuren, dan blijf ik op dit moment bij mijn antwoord, namelijk dat vandaag het algemene begrip van doodgaan inhoudt dat het iedereen onherroepelijk overkomt, en dat het werkelijk iedereen eens gebeurt. In die zin, acht ik het bewezen! :-))))

Ik denk dat je hooguit voorspellingen kunt doen, maar dan vooral berekeningen. Je kunt nooit zeker zeggen dat iets gebeurt. Tenzij je zegt dat iets ooit zal gebeuren, dan heb je een vrij grote marge ;-)

Tuurlijk! Sterrenkundigen kunnen toch ook voorspellen wanneer het maansverduistering word door dit aan te tonen middels wis- en natuurkundige berekenigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100