Iemand maakt gebruik van de voedselbank, maar weet dat deze er eigenlijk geen recht op heeft.

Ken iemand die maakt gebruik van de voedselbank, de kinderen worden heel erg goed onderhouden door opa en oma, kleding, leuke dingen, uitjes.
Moeder werkt maar staat niet op de loonlijst. En het geld (behoorlijk veel) wat er per maand binnenkomt wordt niet opgegeven. (is in vertrouwen verteld, maar heb er op dat moment even niets over willen zeggen).

Moet ik met haar gaan praten omdat dit gewoon niet klopt, of gewoon denken ik gun het haar. (vriendschap)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Enerzijds denk ik, wie zijn wij om te oordelen? Zoals Joep Schrijver zeg:"wie zijn handen nooit vuil heeft gemaakt, heeft ook niet geleefd". Anderzijds denk ik ook, vrienden zijn er ook voor om je soms feedback te geven over je gedrag. Je hoeft niet meteen vingers beginnen te wijzen.. je kan er voor kiezen om dit onderwerp voorzichtig nog eens aan te kaarten. Door eerst op onderzoek uit te gaan, om te kijken hoe zij reageert wanneer je al lichtelijk begint over jou mening m.b.t. haar gedrag.. Wanneer zij open staat voor jou mening.. kun je het denk ik toch het beste uitspreken, want het is niet de bedoeling dat zoiets tussen jullie in komt te staan. Je kan vragen naar de beweegredenen. Je hoeft ook niet meteen je oordeel te geven. Persoonlijk vind ik dat bepaalde zaken gewoon echt niet kunnen. Ik vind wel dat je eerst moet weten wat de motivatie is, voordat je er eventueel op door gaat. Ergens zijn er grenzen.. en ik vind dat wanneer een vriend(in) grensoverschrijdende activiteiten onderneemt, waar ik niet achter kan staan, zeker een reden om mijn vriendschap eens goed onder de loep te nemen.

De voedselbank gaat uit van officiële gegevens die aangeleverd worden. Daar wordt een redelijke berekening voor gemaakt. Toegevoegd na 2 minuten: Naast inkomsten wordt ook naar bankmutaties gekeken. Toegevoegd na 3 minuten: Of je blij moet zijn met eten van de voedselbank is vraag twee.

Je vriendschap loopt een risico als je dit aankaart, maar als je het niet doet zal het ook een onprettig gevoel blijven geven en ik denk uiteindelijk toch de vriendschap niet ten goede komen.

Moeilijke situatie, mijn eerste reactie is, gaan praten, want ze maakt misbruik van de situatie. Het geld wat opa en oma inbrengen vind ik niet zo van belang, maar een inkomen hebben waar je goed van kan leven en dan nóg bij de voedselbank aankloppen, dat gaat voor mij een beetje te ver. Al moet ik zeggen dat ze vast de enige niet zal zijn. Het hang erg af van jouw relatie tot die persoon of je er wel of niet wat mee moet doen. Daar kan ik niets zinnigs over zeggen. Maar omdat je er blijkbaar toch mee in je hoofd zit, anders zou je de vraag niet stellen, zou ik er toch eens over beginnen, niet verwijtend maar uit interesse vragen wat haar naar de voedselbank doet gaan.

Ik zal je hier een typisch bailey antwoord op geven .... Leven en laten leven. De voedselbank moet ook wel eens weggooien word ondertussen zwaar gesponsord en heeft vele inkomsten. Buiten het feit dat het voor jou onterecht voelt word jij er persoonlijk niet door benaadeelt. Dus laat lekker gaan. Last het je vriendschap niet verstoren.

Laat haar dit gelukje... Zij moet er zelf mee uitkomen, laat haar dit voordeeltje, want er wordt niemand benadeeld... Als het haar gelukkig maakt, laat haar... En zeg tegen haar dat je het weet en dat je het haar gunt... zo...

Zou best kunnen dat jou vriendin zich tegenover jou schaamt om te zeggen hoeveel zij werkelijk aan schulden heeft, en misschien wel moet aflossen elke maand....

Het zegt wel iets over haar mentaliteit vind ik. Maar dan nog kan je niet in haar portemonnee kijken. Ik zou het laten ,mensen die misbruik maken van situaties zakken toch eens door de mand. Ik begrijp dat je het gevoel hebt dat het niet klopt. Als ze niet aan jou vraagt wat jij er van vindt zou ik geen mening geven. Zodra ze het wel vraagt zou je wel kunnen zeggen dat je het er niet mee eens bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100