Wat is de beste manier om wereldoverheersing te bereiken?

Er zijn zoveel manieren, maar wat is de beste?

Weet jij het antwoord?

/2500

De vraag is: zou je het willen? Want als je de wereld beheerst, moet je altijd achterom kijken vanwege je vijanden, die je altijd zult hebben, omdat zij jouw macht willen overnemen. Als er iets is wat de geschiedenis ons wel geleerd heeft, is het dat!

Begin je eigen religie, zorg dat je boodschap eenvoudig en helder is en dat jij als Gods enige vertegenwoordiger op aarde stevig bovenaan de pyramide staat. Stamp tegelijkertijd een machtig apparaat uit de grond dat het geweldsmonopoly claimt en zorg dat je de hand houdt op zowel de productie als distributie van alle eerste levensbehoeften. Verdeel en heers met betrekking tot je volgelingen en wees meedogenloos voor tegenstanders en afvalligen. Houd er continu rekening mee dat je mensen het idee geeft dat zij zelf gekozen hebben je te volgen en dat zij dat gedaan heben uit vrije wil.

Ik hoop echt dat die niet bestaat.

Er is maar één manier. Creeer een eigen wereld(je) en zorg dat jij hier over heerst.

De beste manier is om baas van China te worden en alle staatsobligaties van de VS die China heeft in een keer op de markt te dumpen. De VS zullen vallen. Na het instorten van de VS volgen de Europeese staten en andere vergelijkbare economien snel. Slechts enkele op landbouw gerichte economien zullen dit kunnen overleven. Zij kunnen namelijk nog eten en handellen doormiddel van een rudimentaire vorm van ruilhandel. De Chinese economie zal in de kuststreken een zware klap op lopen en er zullen miljoenen zonder baan zitten. De Chinese economie is echter nog voor 90% op landbouw gebaseerd. Zij zullen dit kunnen overleven. Mochtten in de Chinese steden zware klappen gaan vallen en miljoenen van de hongersnood omkomen kan de China die klap opvangen. Dat heeft ze in het verleden ook vaker gedaan.

Bij Risk kan je wereldoverheersing bereiken, maar ik vraag me af of de gebruikte strategieën 1-op-1 kunnen worden overgenomen naar de grote wereld.

volgens mij heeft een of andere Duitser daar wel eens een boekje over geschreven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100