wat is sneeuw eigenlijk, hoe ontstaat het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer de temperatuur plotseling onder het vriespunt daalt, veranderen de piepkleine waterdruppels van de wolken in hele fijne ijsnaaldjes. Op weg naar beneden blijven deze naaldjes kleven aan stofdeeltjes (zandkorrels, rook- of asdeeltjes) die in de lucht zweven. Hierdoor vormen zich kristallen, sneeuwsterren. Deze sterren kunnen allerlei vormen hebben, maar ze zijn altijd zespuntig. Wanneer het waait, klitten de sneeuwsterren, op hun weg naar de beneden samen en vormen zo een sneeuwvlok. Zo'n vlok bestaat dan uit wat ijs en heel veel lucht tussen de ijsnaaldjes. Het zie het er uit als een kussen vol met veren met lucht ertussen. De vlokken zijn onregelmatig, klein of groot, maar wanneer het windstil is, dwarrelen ze één voor één naar beneden.

Bronnen:
http://mediatheek.thinkquest.nl/~jrd409/wa...

Sneeuw is een kristalvorming van water als damp onder het vriespunt komt, dan groeien die allemaal 6 kantig aan, uniek in vorm en grootte... Het is kristallijn water en men noemt dat sneeuw... Toegevoegd na 2 minuten: Damp is niet echt veel zwaarder of marginaal zwaarder dan lucht, maar sneeuw is dat wel, en daarom valt het uit de lucht op het moment dat het ontstaat...

en daarom isoleert sneeuw ook (bijna) perfect wanneer je het goed toepast. (ook de reden dat het ijs zo slecht aangroeit als er sneeuw op ligt)

Bij temperaturen onder het vriespunt verrijpen waterdampmoleculen zich tot ijskristallen. zo ontstaat sneeuw! De optimale temperatuur om dit proces te laten plaatsvinden is -12 graden celcius. Ijskristallen zijn overigens áltijd zespuntig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100