hebben goudvissen licht nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vissen hebben zonlicht nodig voor vitamine D aanmaak (net als mensen trouwens).. Misschien als je extra vitamine D toe voegt aan hun dieet dat het wel gaat

Goudvissen verliezen hun kleur als ze in een donkere of matig verlichte ruimte verblijven. Net zoals mensen hebben de goudvissen licht nodig om een mooi kleurtje te krijgen.

Vissen hebben functionerende ogen, dus hebben ze licht nodig om te zien en hun voedel te vinden...toch?

De kleuren blijven indd mooier met licht. Dit geldt ook voor andere vissen. Dat is de reden dat een aquarium ook een lampje heeft. Oja je kan je vissenkom beter niet in de volle zon zetten.

Ook voor het zicht onder water is het belangrijk dat er licht is. Een vis heeft niet voor niets ogen. Ogen hebben licht nodig om goed te functioneren.

Waarom hebben mensen het erover dat een goudvis zonder licht een minder mooi kleurtje krijgt? Is dat echt het belangrijkste? Een goudvis is een levend wezen, dat je dus óf fatsoenlijk moet verzorgen óf überhaupt niet in huis moet nemen. Goudvissen hebben inderdaad niet voor niets ogen. Jij wilt toch ook niet permanent in een donkere kamer leven? Zelfs niet als je extra vitamine B krijgt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100