hoeveel loon krijgen die kinderen eigenlijk?

wat krijgen werkende kinderen ongeveer per uur. ik bedoel bij kinderarbeid

Toegevoegd na 3 minuten:
ik bedoel dus in landen waar nog kinderarbeid is

Weet jij het antwoord?

/2500

Kinderarbeid is verboden en het minimum jeugdloon vanaf 15 jaar is vastgesteld.

Dat zal dat een paar cent zijn voor een kledingstuk, als ze dit halen. Shirt bij de wibra van 1,99. Daar wordt stof voor gebruikt, garen, kralen, rits of weet ik veel. Dan moet over een hele lijn de kaartjes worden gedrukt met de juiste kleur, daarna wordt dit gecheckt, dan komt de prijs erop, dan het plasticklipje waaraan dit bevestigd moet worden. Dan wordt dit vaak met tientallen ingepakt in plastic. Daarover heen komen de transportkosten boot, haveninspectie, vrachtwagen naar afleveradres, vanuit het afleveradres de vrachtwagen naar de winkel, uitladen, personeel uitpakken, plastic verwijderen, en dan ophangen in de winkel. Dan de kassiere. Dit gaat natuurlijk in grote oplagen maar er moet ook nog winst inzitten voor de winkel.

Ze krijgen het loon dat ze verdienen... (Neem dit aub letterlijk en niet figuurlijk)

Dit verschilt, maar dat het bijna niets is, is zeker. Een voorbeeld van kinderarbeid in India: 'Sharif (ongeveer 12) is een bhattiwallah, wat wil zeggen: hij zit aan de oven en prikt er bellen glas. Hij heeft een doek rond zijn hoofd gedraaid om zijn haar tegen schroeihitte en uitslaande vlammen te beschutten. Hij toont littekens aan beide onderarmen. Zijn ouders zijn werkloos. Sharif verdient, zegt hij, 20 tot 25 roepia's (ƒ 1,- tot ƒ 1,25, ofwel ongeveer € 0,50) per dag voor ongeveer 12 uur werk. Hijzelf krijgt op het werk een karige hapte eten, maar over zijn ouders en vier jongere broers en zussen, maakt hij zich zorgen. Zijn loont stelt zijn ouders niet in staat alle monden te voeden, en in afwachting van het moment dat andere kinderen van de familie aan de slag gaan, heeft zijn vader bij de baas van Sharif geld moeten lenen. Hoe groot de oorspronkelijke lening was, weet Sharif niet meer, maar met rente erbij is het bedrag inmiddels tot 4.000 roepia's opgelopen. Dit geld bindt Sharif aan de fabriek: hij moet blijven werken tot de schuld is afbetaald, of tot een van zijn broertjes of zusjes als onderpand kan dienen.' Voor het volledige artikel:http://www.indianet.nl/ao-kiarb.html In Azië in de tapijtindustrie: Over het algemeen verdienen de kinderen 12,20 Rupees (ongeveer 95 cent) per dag, maar zelfs dit wordt vaak niet volledig uitbetaald. Zie:http://www.thomissen.net/kinderarbeid/Kinderarbeid%20in%20Azi%C3%AB.htm

Bronnen:
www.indianet.nl/ao-kiarb.html
www.thomissen.net/kinderarbeid/Kinderarbei...

Net genoeg om niet dood te gaan en te weinig om van te leven,het loon op een dag daar bukken de meeste nederlanders niet eens meer voor als ze dat op staat zien liggen.

Nog ééns € 5,- voor een dag.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100