Waarom krijg je in het ziekenhuis je schone washandjes binnenstebuiten gekeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat gebeurt in de wasserette, en met opzet : zo blijft namelijk de binnenkant (die je gaat gebruiken) nét iets schoner dan de buitenkant (die iedereen in handen heeft in de wasserette, de inpak- en distributie van de schone was en de uitdelers in het ziekenhuis. Meteen na ontvangst keren, dan ben jij de enige die de schone dan buitenkant heeft aangeraakt. Als het zou kunnen zouden ze het bij handsdeken wellicht ook doen, maar die keren een beetje lastig binnenstebuiten ;-D Toegevoegd na 29 seconden: Handsdeken ?? Welke vinger schoot er nu weer uit ?? Handdoeken natuurlijk....

Dan kun je die aantrekken en dan is de buitenkant nog helemaal schoon, onaangeraakt... En eigenlijk "steriel" dus...

Dat is waarschijnlijk niet altijd zo. De volgende keer krijg je datzelfde washandje waarschijnlijk rechtgetrokken uitgekeerd. De reden hiervan is dat vuile washandjes vaak binnenstebuiten van de handen worden getrokken en ook zo bij de vuile was gaan. In het textielreinigingsbedrijf (waar ik zelf heb gewerkt) gaan ze natuurlijk niet al die washandjes allemaal weer goedkeren, dus die komen dan gewoon weer binnenstebuiten op de schone stapel was te liggen. Wanneer je je met zo'n binnenstebuiten getrokken washandje zou wassen en je trekt hem andersom, dus 'goed' van je handen, dan zal die de volgende keer ook zo terugkomen van de wasserij. Maar omdat de meeste mensen een binnenstebuiten washandje rechttrekken en hem er vaak weer andersom aftrekken lijkt het net alsof ze altijd binnenstebuiten zitten gekeerd als je ze weer schoon krijgt uitgereikt. Hoe gaat het trouwens met je? Leuk om je weer eens even te lezen :-)

Dan zie je die bruine strepen op de buitenkant niet meteen!

Gewoonte van vele verpleegkundige, het washandje van je hand gelijk binnenste buiten keren. Zodat de vuile kant binnen in zit, net als je bij plastic handschoenen doet bv.

Inderdaad, washandjes worden door verpleegend personeel binnenste buiten van de handen getrokken zodat je wanneer je de was op ruimt niet in een vuil washandje grijpt. In de wasserij gaan ze deze washandjes niet allemaal weer terug draaien zodat je ze gewoon binnenste buiten aangereikt krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100