Op de platformen van Schiphol is het verboden foto's te nemen. Toch wordt dit veel gedaan. Worden hier weleens "straffen" voor uitgedeeld?

Zelf ben ik een tijdje werkzaam geweest als vliegtuigonderhoudstechnicus op Schiphol. Het eerste wat je leert is dat je geen foto's mag maken op het vliegveld. Bij de Douane wordt ook gecontroleerd wat voor apparatuur je bij je hebt. Vaak had ik een laptop bij me, maar omdat ik die voor me werk nodig had is dat toegestaan. Ook namen we weleens een kleine compact camera mee om schades aan vliegtuigen mee te fotograferen. Dit is toegestaan.

Maar hoe zit het met het foto's nemen van andere vliegtuigen die bijvoorbeeld gaan opstijgen of net zijn geland?

Ik ben zelf vliegtuigspotter en als monteur sta je erg dicht op de start/landingsbanen. Een mooie kans om foto's te maken. Toch heb ik dit nooit gedaan.

Zijn er mensen die tevens werkzaam zijn op Schiphol en die hier ervaring mee hebben?

s.v.p geen antwoorden van "ik denk dat het wel/niet mag" zonder dat je hier ervaringen mee hebt. Alleen antwoorden van mensen die zelf op Schiphol werken (of een ander vliegveld)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het niet verboden is. in de richtlijnen van pashouders staat nadrukkelijk dat fotograferen is toegestaan mits het voor prive gebruik is. Elk commercieel gebruik is zonder toestemming van de luchthaven verboden. Helaas denken die nitwits van de security (lees melkertbanen voor analfabeten) dat zij het beter weten. Altijd leuk om dan een kopie van de voorwaarden te laten zien. Wel is het zo dat fotograferen IN vliegtuigen door de eigenaar moet worden goedgekeurd. Toegevoegd na 22 seconden: Kijk maar naar mijn avatar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100