Waarom heeft Nederland als één van de weinige landen een postcode met letters?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk één hoofdreden: De letters geven het deel van een straat aan. Met twee letters kun je meer combinaties maken dan met twee cijfers. Bijkomend voordeel zou kunnen zijn dat 4 cijfers en 2 letters makkelijk te onthouden zijn dan 6 cijfers.

Foute vraag. Meerdere landen, bijv. Engeland, hebben cijfers en letter. Frankrijk heeft schijnbaar alleen cijfers, maar dat is niet echt waar: 09230 betekent eigenlijk depepartement 09 (Arriege) en gemeente 230. Zeker het eerste deel is een niet nummerieke code. Verder is een lettercombinatie veel efficienter dan een cijfercombinatie: CC; bijv. 78, heeft 100 mogelijkheden LL; bijv. AZ, heeft 26x26 = 576 mogelijkheden.

Omdat Nederland in tegenstelling tot de ons omringende landen werkt met een postcode waarin ongeveer 25 adressen zitten worden de nummerieke gedeeltes onderverdeelt met lettercodes zo zegt bijvoorbeeld een postcode iets over het gebied (de eerste 2 getallen )dan over de straat (de laatste 2 getallen )en dan het alfanummeriek gedeelte het deel van de straat waar het pand gevestigd is,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100