wat is een kinesioloog?

Naar aanleiding van een antwoord op een eerder gestelde vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kinesiologie betekent letterlijk “bewegingsleer”. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert en balans brengt in zijn energiesysteem. Door middel van spiertesten, waarbij de therapeut zachte druk op verschillende geïsoleerde spieren uitoefent, worden onbalansen zichtbaar. Kinesiologie maakt gebruik van kennis uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd door te werken met de betrokken reflex- en acupressuurpunten en door gebruik te maken van specifieke fysieke oefeningen of aanpassingen in het voedingspatroon.

Bronnen:
http://www.welkin.nl/?pag_id=32111&site_id=174

Een kinesioloog test je dieper liggende motivaties van onbewuste zaken op spierspanning en daaruit kan hij afleiden wat je dieper liggende beweegredenen zijn...

Bronnen:
http://www.merima.nl/index.php?content=art...

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze op basis van spiertests. De kinesioloog voert deze uit.

Kinesiologie is een diagnostische methode uit de alternatieve hoek. Zoals zoveel alternatieve methoden, bestaat kinesiologie in verschillende varianten. De variant die ik ken (omdat ik zelf, samen met een spierkinesioloog, testen heb uitgevoerd), gaat ervan uit je spierspanning wordt beïnvloed door dingen die goed of slecht voor je zijn. Bij de test hebben we eerst wat geoefend. Iemand moest staan. De kinesioloog gaf die persoon een mobieltje in de ene hand. De andere arm moest naar voren worden gestrekt - zeg maar als bij de Hitlergroet. De kinesioloog duwde de arm naar beneden. Daarna moest de proefpersoon het mobieltje wegleggen. De proef werd herhaald. Nu kostte het de kinesioloog veel meer moeite om de arm naar beneden te duwen. Volgens de kinesioloog toonde dit duidelijk aan dat de straling van een mobieltje slecht is voor de mens. Wij hebben hem erop gewezen dat je dat niet kunt zeggen, omdat iedereen vantevoren al wist wat de verwachte uitkomst was. Dat deze proef dus pas geldig zou zijn als de proefpersoon geen idee zou hebben of het mobieltje aan of uit zou staan. Gelukkig kon de kinesioloog inzien dat we daar gelijk in hadden.

Bronnen:
http://www.skepsis.nl/spiertest.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100