Heeft God de duivel geschapen?

Was God de schepper van alles of waren er ook al andere goden of halfgoden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

God is alles, dus ook de duivel...

Nee, God heeft engelen geschapen en Hij heeft de mogenlijkheid gegeven zich tegen Hem te keren (vrije wil), lucifer is een gevallen engel, maar was geshapen als een gewone engel.

Als je maar hard genoeg in hem gelooft : Ja. Dan heeft hij alles geschapen en dùs ook de duivel. ( zij het dan via een engel, soort van larve-stadium ) Meteen de grootste contradictie op theologisch gebied die ik ken... Een perfecte, alles wetende en voorziende god, die o.a. iets maakt waarvan hij ,omdat hij ook helderziend is, weet dat het later Satan, of Lucifer, het Kwaad zal worden...

De duivel heeft god geschapen.

Gezien het feit dat er vele Goden en Godinnen zijn. En jouw God pas op het Concilie van Nicea in 325 gecreeërd is. Samen met zijn heilige boek. Acht ik het erg onwaarscheinlijk dat jouw God de Duivel heeft geschapen... Wanneer je het iets anders bekijkt. En dat men één God gecreeërd heeft om naar te verlangen. Dat men hier tegenover een figuur als de Duivel heeft gecreeërd om het duistere een betekenisvol beeld te geven. Maar wel een creatie waar men vooral bang voor moest zijn...

Ze hebben elkaar geschapen. Ze kunnen niet zonder elkaar, want alleen het goede (god) heeft geen betekenis zonder weet van het kwade (de duivel).

Ja. God schiep de engelen. De duivel is de afvallige aartsengel Lucifer.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lucifer_%28Satan%29

ja ,god liet de duivel in de gedaante van de slang het paradijs binnen komen bij adam en eva.

Als je van het scheppingsverhaal uitgaat heeft God alles geschapen. Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles een tegenpool heeft. Alles heeft een keerzijde... Vol - leeg Dik - dun zwart - wit groot - klein licht - donker liefde - haat leven - dood goed - kwaad engel - duivel Heeft God dat gedaan? Als je in een scheppende God gelooft wel. Hij heeft ons ook zelfbeschikkingsrecht gegeven, dus we hebben altijd een keuze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100