Waarom zit er steeds vaker harde en storende muziek in een (praat)programma?

Een boeiend en interessant programma, zoals bijvoorbeeld de reis van de 'Beaglle', in het voetspoor van de bootreis die Charles Darwin maakte.
Een geweldig programma, maar wat ongeloofeloos storend is dat lawaai op de achtergrond!
De 'achtergrondmuziek' is soms zo hard, dat de sprekers nog maar nauwelijks te horen zijn.
Het viel me voor het eerst op bij programma's van bepaalde commerciele omroepen zoals SBS6 en Veronica, maar nu 'hoor' je het zelfs bij programma's van de VPRO.
Vreselijk! WAAROM???

Weet jij het antwoord?

/2500

Hallo, wakker worden zijn julie er nog? volgens barend en van dorp. atentie grippen dus.

Een hele goeie vraag trouwens. Ik erger mij er ook groen en geel aan, vooral omdat slecht horende ( Ik gebruik een kin telefoon) nog scherper moeten luisteren. Ik begrijp er ook werkelijk niks van hoe ze "muziek"op de achtergrond kunnen laten horen bij een praat programma!! Het waarom, daar ben ik ook heel nieuwsgierig naar. Ik hoop dat er iemand die bij de tv werkt dit leest en dat ze eens gaan nadenken.

De meeste programmamakers verloochenen hun afkomst niet. Die zijn bij de radio begonnen en begrijpen nog steeds niet dat tv wat anders is. En ze doen het ook een beetje om de kijkers te pesten. Dat blijkt wel: er is al zoveel over geklaagd, maar hoe meer men klaagt, des te verder gaat die knop naar rechts.

Alles gaat schreeuwen, de natuur schreeuwt om hulp, het wordt allemaal schreeuwerig, op de buis, de reclame, de documentaires, de films, alles... Het is een trend... Als je een film ziet van 30 jaar terug, dan gaat die zo traag, dat je in slaap valt... Zo ver is het al... Je wordt overschreeuwd door de media... En als wij het pikken dan gaat het nog verder... Nog harder... Nog sneller...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100