Waarom is Nerderland vrij land?

Toegevoegd na 29 minuten:
mijn excuses voor het ontbreke van de letters. Het moet zijn Nederland.

Toegevoegd na 2 uur:
platje wat betekend werleld i.v.m reaxtie op de antwd van werner?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat in 732 in de slag bij Poitiers, de Frankische hofmeier Karel Martel een leger onder Emir Abd el Rahman tegenhield. De uitkomst van deze veldslag bracht de noordwaartse expansie van de islam uit Spanje tot staan.

...omdat we een democratisch gekozen regering hebben en omdat vrijheid van meningsuiting in de grondwet is opgenomen.

Amdat de geallieerden de nazi's eruitgemept hebben.

Bronnen:
wiki

Dat is vooral dankzij Willem van Oranje, die de Spanjaarden heeft weggejaagd en daardoor was NL niet meer onderdrukt. En verder (kom maar op met die minnetjes) doordat het een christelijke natie was, en de christelijke waarden bieden mensen vrijheid. Toegevoegd na 15 minuten: ook wel een essentieel onderdeel in de vrijheid die Nederland kent, werd jaren daarna samengesteld, namelijk de Nederlandse Grondwet. http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Grondwet

Nederland is een vrij land omdat wij in een democratie leven, en het recht kennen dat vrijheid van meningsuiting heet.

Omdat Nederland een onafhankelijke staat is met vrijheid van meningsuiting, kiesrecht en godsdienstvrijheid.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijheid

Vrij is zeer subjectief. Naar mijn mening is Nederland helemaal geen vrij land. We worden van de wieg tot het graf in-geboxed met wetten, regels, plichten en belastingen. Ondernemen of andere initiatieven word op alle mogelijke manieren tegengewerkt en/of afgestraft. Dus deze vraag is eigenlijk niet goed te beantwoorden.

Nederland is geen vrij land... Dus als het al niet waar is, hoe kan ik dan aangeven waarom wel... En het wordt met de dag onvrijer en onvrijer... Kijk maar naar het nieuwe paspoort, is dat geen inleveren van vrijheid... Vroeger moest je in staat van beschuldiging gesteld worden vooraleer je je vingerafdrukken moest afgeven, nu is dat van je afgenomen... Is het je opgevallen dat na elke afslag van elke provinciale weg een camera is komen te staan... Is dat een vergroting van je vrijheid of een beknotting? Internet is zijn vrijheid aan het verliezen wereldwijd... Jij wordt binnenkort verantwoordelijk gesteld of dat wat je download legaal is... Het is de omgekeerde wereld, waar de vrijheden tot nul gereduceerd worden... Ook in Nederland...

Hoewel het aantal wetten en regeltjes hand over hand toeneemt(dat wel) blijven we in veel opzichten toch een vrij land,vooral als je het afzet tegen veel andere landen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100