Wat betekend AEOUI?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aangezien ik het zelfs op urbandictionary.com niet tegenkom, lijkt het erop dat het betekent dat je volgorde om klinkers in alfabetische volgorde te plaatsen jammerlijk mislukt is. Ook de site http://aeoui.com/ lijkt niet echt een antwoord te kunnen geven. Waarbij ik het opvallend vind dat die site vanuit Indonesië geregistreerd staat, volgens onderstaande bron.

Bronnen:
http://whois.domaintools.com/aeoui.com

AEIOU is een klinkercombinatie die de Habsburgse keizer Frederik III (1440-1493) op veel representatieve gebouwen in Wenen liet aanbrengen. AEIOU op de Steiner Tor in Krems , Oostenrijk De betekenis van de afkorting is niet bekend. Voorkomende interpretaties zijn: Austria est imperio optime unita Austria erit in orbe ultima (Oostenrijk zal er altijd zijn) Austriae est imperare orbi universo (Het is aan Oostenrijk de wereld te beheersen) Alles Erdreich ist Österreich untertan (Het gehele aardrijk is aan Oostenrijk onderworpen) Anagram van Ieoua (Jehova)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/AEIOU

AEIOU is een klinkercombinatie die de Habsburgse keizer Frederik III (1440-1493) op veel representatieve gebouwen in Wenen liet aanbrengen. De betekenis van de afkorting is niet bekend. Voorkomende interpretaties zijn: * Austria est imperio optime unita * Austria erit in orbe ultima (Oostenrijk zal er altijd zijn) * Austriae est imperare orbi universo (Het is aan Oostenrijk de wereld te beheersen) * Alles Erdreich ist Österreich untertan (Het gehele aardrijk is aan Oostenrijk onderworpen) * Anagram van Ieoua (Jehova)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/AEIOU

Het zijn klinkers

A E O UI zijn korte klinker-klanken AA EE OO UU zijn de lange klinker-klanken

De letters komen me bekend voor van een liedje van vroeger: "A,E, AEIOU" IOU stond in dat geval volgens mij voor I own you": Ik ben je wat verschuldigd. Dus mischien heb je de letters wat omgedraaid? Wat AE dan getekend dat is mijzelf ook altijd een raadsel gebleven ;-) Toegevoegd na 6 minuten: Maar kan ook zijn dat dat liedje gewoon over de Habsburgse keizer Frederik III ging hoor :-))) Ik was toen nog een tiener en legde dus dat liedje zo uit.

als eerste onbenul uitzonderlijk intelligent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100