Is het mogelijk dat een kroonprins bv WA en een kroonprinses Victoria verliefd worden en trouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat is mogelijk. Eén van de twee zal dan afstand moeten doen van de aanspraak op troon dus het ligt niet voor de hand. Maar het is wel mogelijk.

Willem-Alexander en Victoria zijn niet zo'n goed voorbeeld, want die zijn allebei al getrouwd. Maar prinsen en prinsessen zijn ook gewoon maar mensen die verliefd kunnen worden, dus mijn antwoord is ja.

Ja hoor, natuurlijk kan dat. Maar ze kunnen maar regeren over één land dus één van de twee zal dan afsand moeten doen van de troon.

Ja waarom niet? Als bij voorbeeld een Nederlandse kroonprinses zou trouwen met een Belgische kroonprins dan zou dat een samengaan van Nederland met Belgie zelfs kunnen bevorderen. In vroeger tijden waren huwelijken tussen heersende families een methode om krachten te bundelen.

Toen prinses Irene in 1964 wilde trouwen met Carlos Hugo van Bourbon-Parma ontstond de door jouw geschetste situatie. Carlos Hugo was een destijds troonpretendent voor de Spaanse troon, omdat na Franco het koninkrijk hersteld zou worden, hoewel niet duidelijk was wie de nieuwe koning zou worden. Carlos Hugo was een van de mogelijkheden. In Nederland was Irene op dat moment na prinses Beatrix de eerste in de lijn der opvolging. Omdat Irene en Carlos beiden aanspraak konden maken op een troon, moest een van hen deze aanspraak opgeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100