Als je voor het slapen gaan je tanden poets waarom stink je dan uit je mond als je in de ochtend wakker word?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ook 'snachts gaan dingen als spijsvertering e.d. gewoon door. Eigenlijk ruik je dus 's morgens een soort rottingsgeur. De micro-organismen vormen zwavelverbindingen uit voedselresten en afgestorven cellen. Ook kunnen factoren als erfelijke aanleg, rookgedrag en algemene gezondheid hierbij een een rol spelen. Als na het tandenpoetsen de onfrisse geur weg is, is er geen reden om je zorgen te maken. Als de geur blijft, moet de oorzaak opgezocht worden. Meestal is de oorzaak in de mond te vinden: bijv. tandvleesonsteking of aanslag op de tong. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn: Aandoeningen in de luchtwegen (zoals: ontstoken amandelen, keelpijn) of een bijv. ontsteking van het maagslijmvlies. Het is dan raadzaam om een deskundig te raadplegen. Voor meer info: zie link

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/medisch/folder/...

het hoeft niet uit aan je gebit te liggen dat je uit je mond stinkt. Het kan ook te maken hebben dat er bacteriën op je tong blijven zitten. De lucht kan ook uit je keel of maag komen.

veel mensen slapen s`nachts ook tijdelijk met hun mond open, dan word je mond droog en kan je speeksel je mond niet meer beschermen. (heeft ook een beschermende functie) bacterien hebben dus een vrije kans. ps je wil niet weten wat ze zeggen over het thema met mond open slapen. het schijnt dat je op jaar basis enkele spinnen zo binnen krijgt...bleh!

Slechte adem wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door bacteriën. In de mond bevinden zich grote hoeveelheden bacteriën. Deze bacteriën zorgen voor een gezond mondmilieu. Sommige van deze bacteriën breken eiwitten af. Eiwitten die in ons speeksel zitten en die we binnen krijgen met bepaalde voedingsproducten zoals zuivelproducten en vlees. Bij het “afbreken” van deze eiwitten ontstaan zogenoemde vluchtige zwavelverbindingen. Deze zwavelgassen hebben een zeer onaangename geur en zijn dus verantwoordelijk voor een slechte adem.

Schraap iedere ochtend en avond na het tandenpoetsen, je tong met een tongschraper( bij de drogist verkrijgbaar). Deze verwijderd de bacteriën achter op je tong, welke voor die nare luchtjes zorgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100