Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan er een explosieof vuur ontstaan doordat je rookt bij een bezine station? Daar door dampen of als je perongelijk je sigaret laat vallen

None

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Overig
1.4K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Bij mytbusters hadden ze het getest, een sigaret in een plas gelekte benzine gooien, er gebeurde niks.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja, als er op de een of andere manier zoveel benzine verdampt dat het kan exploderen kan er een vuurbal ontstaan. Bij het tanken zal zoiets niet (snel) gebeuren omdat de damp zo snel verspreid dat het niet ontbrand. Als je je sigaret laat vallen in een plas benzine kan het ook ontbranden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Benzine is heel vluchtig en verdampt snel. Deze dampen kunnen ontvlammen op het moment dat ze in aanraking met een ontbrandingsmechanisme komen. Een sigaret is zo'n ontbrandingsmechanisme wat een brand kan veroorzaken.

Op youtube zijn ook verschillende filmpjes te vinden waarop het daadwerkelijk misgaat. Zoek maar eens op 'gas station cigarette'.

Als je je sigaret laat vallen, is de kans op ontbranding wel aanwezig. Deze zal echter een stuk kleiner zijn. De dampen van benzine zijn veel brandbaarder dan de benzine zelf.

Probeer het niet uit!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding