Wat is de beste volgorde?

Trouwjurk, make-up en haar.
In welke volgorde kan ik dit het beste doen? Eerst make-up, dan krijg ik het misschien op mijn jurk bij het aandoen. Eerst jurk, dan sta ik met mijn jurk in de badkamer. Eerst haar lijkt me helemaal niet handig...
Wie heeft tips en ervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De volgorde is denk ik afhankelijk van wat voor soort jurk je heb. Toen ik ging trouwen werd mijn haar en make-up (bijna) tegelijk gedaan. En als laatste pas mijn jurk. Ook met hulp uiteraard. Voor mij was het goede volgorde. Maar ja, ik kon dan ook in mijn jurk stappen en hoefde hem niet over mijn aan te trekken. Mijn advies, vraag het aan degene die je komen helpen aankleden. En gefeliciteerd, hoop dat je ontzettend geniet van je dag.

1. Haar. 2. Jurk. 3. Make-up. Waarom zou 't haar doen als eerste onhandig zijn? De Jurk hoef je toch niet aan te doen in de badkamer?

Om met je jurk te beginnen lijkt me het minst handige. Nee, eerst make-up en dan je haar en dan je jurk. Dan kan er niks meer mis gaan lijkt me?! (Dit is geen eigen ervaring trouwens) Veel succes en een fijne dag alvast

Eerst het haar en daarna de make-up, en als laatste de jurk. Je jurk word altijd als laatste gedaan en als je dan bang bent dat er makeup in je jurk komt dan even een handdoek of kussensloop gebruiken als bescherming! Negen van de tien keer heb je wel hulp met aankleden dus het gaat allemaal goedkomen!

Als ik uit ga van de bruiloft van mijn zusje. Had zij eerst de jurk. Toen de make-up en als laatste pas het haar. Aangezien de jurk het gemakkelijkste te beschermen is... Dus: 1. Jurk 2. Make-up 3. Haar... Ook: 1. Jurk 2. Haar 3. Make-up is een optie...

Het is vreselijk lastig voor diegene die je make-up aanbrengt als je je jurk al aan hebt. Ze moet zich dan in alle bochten wringen. Datzelfde geldt voor je haar. Een visagiste is gewend om de make-up aan te brengen als het haar is gedaan. Heb je echter een bloem of versiering in het haar, of een sluier of sleep, dan wordt die sier als laatste aangebracht. De officieële volgorde is: 1) Het haar, zonder insteek 2) De make-up (waarbij een haarband hoog op het voorhoofd wordt aangebracht om het haar in takt te houden) 3) De jurk (waarbij tijdens het aandoen een voile of dunne hoofddoek over het haar en gezicht wordt gehouden om haar en make-up te sparen) 4) De opsmuk voor het haar, de sluier of sleep Ik wens je een heel mooie dag en veel geluk in het huwelijk.

Ik fotografeer wekelijks bruiloften en meestal is de bruid gekapt en opgemaakt als ik kom! Ze loopt dan nog gezellig rond in haar spijkerbroek want het aantrekken van de jurk is het laatste wat gebeurd! Bij het aantrekken van de jurk zijn dan eventueel veel behulpzame handen om de jurk zo voorzichtig mogelijk over het hoofd te krijgen. Hangt natuurlijk af van de jurk, bij sommige moet je er "instappen". Als je de jurk over je hoofd doet kun je ook even een dunne doek voorzichtig om je hoofd wikkelen zodat de jurk niet onder de make-up zal komen. Veel succes!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100