Is dit een oplichter ? Zie Extra Uitleg

Ik werd zojuist gebeld door een anoniem nummer, de persoon vroeg om mijn naam, die ik gaf daarna. De persoon vertelde dat hij dan de juiste persoon had gevonden(ik dus) en begon een verhaal over speeltuinen dat zij opknappen alleen wel geld voor nodig hebben, na zo'n 30 seconden wilde ik hem onderbreken, dat ging niet zelfs na zo'n 5 keer meneer te hebben gezegd. Toen gelijk opgehangen omdat ik sterk het vermoeden had dat ik met een computer te maken had.

Gebeuren dit soort praktijken ? Waren het oplichters ?

En kunnen ze wat met mijn naam ?

(ik hoop niet dat dit gevolgen heeft)

Bvd

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk was het een call-centre, dat aan fondsenwerving doet. Eerst naar de naam vragen is een vaste truc, om het gesprek een meer persoonlijk karakter te geven. Naam wordt daarna meestal ook nog een aantal keren herhaald tijdens het gesprek, om je aandacht proberen vast te houden. Geen zorgen, met je naam kunnen ze vervolgens geen rare dingen doen. Als je het gesprek afkapt, hoor je er meestal nooit meer iets van.

Ik denk dat je er goed aan hebt gedaan om op te hangen, als het echt iets "officieels" was bellen ze vast terug en je bent nergens toe verplicht toch :) en met je naam kunnen ze denk ik niet veel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100