Bestaan er voor linkshandige mensen bijv ook linkshandige geweren? Of kunne zij ook met een normale overweg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sommige geweren zijn standaard al geschikt voor links- en rechtshandigen. Er zijn er ook die voor linkshandigen speciaal kunnen worden afgesteld. En je hebt ook type geweren die minder geschikt zijn voor linkshandigen.

Ook gewoon met normale

Er bestaan wel degelijk linkshandige geweren. Fabrikanten die linkse uitvoeringen leveren: http://www.ruger.com/products/m77HawkeyeStandardLeftHanded/index.html http://www.tikka.fi/t3models.php?hunter http://www.savagearms.com/firearms/models/ http://www.zastava-arms.co.rs/ http://www.jagd-shop.at/german/konfigurator.html. Geradezug van Heym heeft ook linkshandige geweren. Er zijn ook geweren waarbij je de kolf kunt aanpassen doordat afhankelijk van soort/merk/type kolf, deze in meer of mindere mate te buigen zijn.

Bij de meeste geweren zit de trekker in het midden dus maakt het niet uit. Een patroon herladen die je van onder weer in t heft moet klikken is voor linkshandigen t zelfde. Moet je in een ronde kolf herladen dan kan dat voor een linkshandige lastiger zijn, maar je kunt het pistool dan ook gewoon andersom houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100