Wordt het versturen van een persbericht sinds 1 juli ook gezien als spam?

op 1juli is de nieuwe anti-spamwet van kracht gegaan. Niemand mag meer mail versturen aan mensen die daar geen toestemming voor geven. Maar wat nu als ik een persbericht verstuur over een nieuw product?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt mij dat je een persbericht verstuurt naar de kanalen die daar voor bedoeld zijn. Zo stel ik mij voor dat een krant of een website voor nieuws/actualiteiten speciale emailadressen hebben die bedoeld zijn om persberichten naar te versturen. Zolang je die kanalen gebruikt, lijkt het mij dat er geen sprake kan zijn van spam. Tenzij je het kanaal natuurlijk gebruikt om spam te sturen :)

Technisch gezien is dit spam... Krijg iedere dag wel een stapel mails binnen over het e.o.a. nieuwe product. En zelfs van branchegenoten die dan de diensten aanbieden die ik zelf aanbied... Maar denk dat er formeel niets tegen kan zijn als je binnen je klantenbestand een mailing eruit doet...

Een persbericht verstuur je aan een krant, website, nieuwsprogramma etc. En dat verstuur je naar het adres dat die krant voor dat doel heeft ingesteld. Met andere woorden: de krant heeft jou (en iedereen) toestemming gegeven om persberichten naar dat adres te sturen, dus is dat geen spam.

Als ik dat als particulier zou ontvangen, zou ik dat als spam beschouwen. Een 'persbericht' over een nieuw product heeft als bedoeling mensen te wijzen op het bestaan van dat product te wijzen en ze tot koop aan te zetten. Dus reclame. Ongewenste reclame, vind ik.

Ja. En bedankt voor de tip. Als je mij ongevraagd een 'persbericht' stuurt zal ik je met deze wet in de hand tot het einde der wereld vervolgen.

Vanaf 1 juli mag je geen bulkmail meer sturen tenzij de ontvangers zichzelf hebben opgegeven. Wat de inhoud van die bulkmail is, maakt niks uit. Echter, als er slechts één klacht komt, dan zal spamklacht.nl helaas niet tot vervolging/onderzoek overgaan. Dit omdat er geen budget bestaat voor de 'kleine' gevallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100