Heeft iemand van jullie ooit een boek geschreven?

En dat uit laten geven? Hoe pak je dat dan aan? Wat zijn de criteria voor een "goed" geschreven boek en kost het geld om het te laten uitgeven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Heb 2 boeken op mijn naam staan en het derde ligt even in de ijskast... Er zijn in Nederland een paar uitgeverijen, waar je een boek in eigen beheel kunt uitgeven. Gigaboek en Freemusketiers zijn hiermee de grootste. En ja. Dit kost erg veel geld. Je bent zo 500 euro kwijt voor een stapeltje van je eigen boeken... Nadeel van Freemusketiers vind ik dat ze het auteursrecht in een contract claimen. Dit is zelfs strafbaar en in strijd met de 'auteurswet 1912'. De schrijver heeft namelijk het auteursrecht en niet de uitgever. Daar hadden ze zich bij mij in verkeken dat ik de auteurswet dus wel ken...

Zie hier :) http://www.freemusketeers.nl/index.php/id_structuur/3301/eigen_uitgever.html

Leuke vraag! Hij is in de maak :) Wanneer het bijna klaar is (gaat nog wel even duren) wil ik me eens verder verdiepen in criteria en regels m.b.t. uitgeven. Ik kijk in de tussentijd met belangstelling uit naar eventuele reacties van mensen, die deze ervaring al hebben.

Na het afsluiten van een opleiding werd geadviseerd mijn scriptie -uit te geven-. heb een uitgever gezocht die het wilde uitgeven. Dat valt nog niet mee. Niet elke uitg. ziet "brood" in een bepaald onderwerp. Uitgekomen bij een uitgever die er wel voor open stond, gesprekken gevoerd, 'manuscript gedeeltelijk aangevuld met advies, etc. Maar verder ben ik nog niet gegaan. Dit is al weer 2 jaar geleden. Het hoeft even niet meer. Twijfel zelfs over de kwaliteit van de inhoud terwijl anderen mij juist proberen te overtuigen dat het zeker de moeite waard is. Ach. zo kan mijn (ons) gevoel en overtuiging me behoorlijk belemmeren en zelfs tot 'last' zijn. De toekomst zal het leren.

www.lulu.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100