Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op welke manier kan je schade verhalen als je een bedrijf onder eigendomsvoorbehoud computers verschaft en de werknemer een computer achterover drukt?

None

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Overig
506

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Het bedrijf is verantwoordelijk voor de schade ten opzichte van de leverancier. Het bedrijf kan echter wel de schade verhalen op de werknemer als die zich, in het geval van diefstal, niet conform de bedrijfsregels/wet gedraagt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
In dat geval lijkt het me duidelijk dat de schade op het bedrijf (Healthy Food) verhaald wordt daar die de kwaliteitscontrole verzorgen. Als blijkt dat de werknemer dit opzettelijk deed zal het bedrijf de schade doorberekenen of aan de verzekering opgeven
Waarom zou het bedrijf de computer dan niet 'gewoon' revindiceren? Immers, levering onder eigendomsvoorbehoud impliceert nu eenmaal dat de eigendom niet overgaat totdat de vordering is voldaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding